Butonul Flashlight (Lanterna) inactiv in Control Center pe iOS – Flashlight Inactive Button in Control Center – Flashlight does not work

iOS este un sistem de operare foarte stabil si foarte rapid, comparativ cu alte sisteme de operare prezente pe telefoanele mobile inteligente. Cu toate acestea, nu este lipsit de bug-uri si momente cand ne lasa balta. Se intampla destul de rar, dar se intampla.

Cea mai recenta problema intampinata cu iOS 9 (9.3.4) instalat pe iPhone 6, a fost imposibilitatea de a folosi functia flashlight. Functia de lanterna, care aprinde led-ul camerei.
Posesorii de iPhone stiu ca “lanterna” unui iPhone nu se poate deschide decat din Control Center, prin glisarea de jos in sus din afara display-ului si atingerea primei optiuni din bara de aplicatii rapide. Flashlight.

Asa arata Control Center cand lanterna nu este in uz:

IMG_1949

Problema este ca butonul “Flashlight” arata eronat ca si cum lanterna ar fi fost pornita, si bineinteles ca orice incercare de a aprinde led-ul camerei era in zadar. Practic butonul a devenit inactiv, iar lanterna nu se mai putea aprinde.

IMG_0658

Aceast bug apare de cele mai multe ori cand aplicatia Camera este pornita, functia Flash este pe modul activat (ON), iar utilizatorul lasa aplicatia in background. Aplicatiile Flashlight si Camera nu pot rula in paralel, deoarece amandoua folosesc led-ul.

Rezolvarea problemei sta in inchiderea tuturor aplicatiilor active care ruleaza in background pe iOS (apasati de doua ori repede pe butonul Home si glisati in sus peste aplicatiile deschise), apoi incercati din nou sa folositi functia Flashlight.
Daca nici asa nu merge actionat butonul Flashlight, inchideti (turn off) si redeschideti iPhone. Totul o sa revina la normal.

Butonul Flashlight (Lanterna) inactiv in Control Center pe iOS – Flashlight Inactive Button in Control Center – Flashlight does not work

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment