Activate & Logon Windows Vista Administrator

Nu toti oamenii stiu ca sistemul de operare Windows Vista, dupa instalare, are setat ca user default, un user…semi-administrator. Mai exact, orice aplicatie care este lansata in sistem de acest user, se va lovi mereu de UAC (User Account Control). Un mesaj de protectie prin care sistemul va cere permisiunea de a rula aplicatia. Unele programe si drivere nu pot fi instalate daca nu sunt rulate ca administrator "Run as administrator".
Trebuie sa stiti ca nu pentru toate kit-urile de instalare software este suficienta rularea installerului ca administrator.

Zilele trecute am avut o surpiza la instalarea unui kit de drivere ( HP All-In-One-Series)pentru o multifunctionala HP PSC 1610.

La un timp dupa pornirea instalarii eram intampinat de mesajul din imaginea de mai sus. Am incercat sa rulez aplicatia cu privilegii de administrator, dar fara niciun rezultat. Singura metoda prin care puteam sa instalez driverele de HP, era sa activez si ma loghez cu userul de Administrator, apoi sa rulez installerul driverelor.

Cum poti sa activezi si sa te loghezi Administrator pe Windows Vista.

1. Deschideti Command Prompt cu "Run as administrator"

2. Setati o parola pentru user-ul administrator si activati userul. In cmd, tastati:

Net user administrator pa**r*o*la
Net user administrator /active:yes

3. Dupa ce primiti mesajul "The command completed successfully." pentru fiecare din comenzile de mai sus, faceti "Log Off".

4. In ecanul "User Login" o sa va apara un nou user. Administrator. Click pe pictograma userului apoi introduceti parola aleasa de dvs.

5. O zi placuta :)

Activate & Logon Windows Vista Administrator

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.