Start Menu primeste efectul de transparenta din partea Windows 10

Fiind numerotata build 10031, ultima versiune Windows 10 “strecurata neoficial” pe internet nu a adus la lumina Project Spartan, web browser-ul proiectat de la zero pentru a inlocui Internet Explorer. In schimb, detinem cateva modificari mai putin importante, dar care merita mentionate. Abandonat in favoarea Windows 8 si substituit cu un Ecran de Start afisat pe intreaga suprafata a display-ului, Start Menu revine in Windows 10, adaptat cu interfata Modern UI si mai atractiv mai mult decat oricand. Intrand la capitolul schimbari de finete, Start Menu este redat acum cu un efect de transparenta, aplicat subtil doar pentru fundal, nu si icon-urile aplicatiilor.

windows-10-translucent-start

Similar, tiles-urile afisate pe ecranul dispozitivelor cu sistem Windows Phone prezinta acum un efect de transparenta. In ceea ce priveste platforma PC, trebuie mentionat faptul ca deocamdata efectele de transparenta sunt limitate la Start Menu, nu si la ferestrele aplicatiilor sau taskbar-ul. Interfata Windows 10 inca pare departe de forma finala, sectiuni de mare importanta cum este noua aplicatie Settings (substitut pentru Control Panel).

windows-10-new-virtual-desktop

O posibila explicatie pentru asta ar putea fi ca si alte modificari sunt rezervate pentru build-urile viitoare, Microsoft avand nevoie de mai mult timp pentru rezolvarea anumitor probleme. Intre timp, iata cum arata versiunea neoficiala a Project Spartan, expusa intr-o prezentare video neoficiala.

How to » Internet » Internet Explorer » Start Menu primeste efectul de transparenta din partea Windows 10

Leave a Comment