MacBook Retina de 12 inch a fost prezentat de Apple

Reprezentantii Apple au tinut seara trecuta evenimentul Spring Forward, destinat prezentarii detaliilor noului Apple Watch, dar si-au rezervat timp destul pe langa lansarea smartwatch-ului pentru a prezenta noul MacBook. Noul MacBook ofera imbunatatiri fata de modelele precedente, fiind mai subtire (13,1 mm – cu 24% mai subtire decat MacBook Air de 11 inch), mai usor (putin sub 1 kg), astfel ajungand intre cele mai usoare modele de MacBook.

macbook-12-retina-1

Acest model vine echipat cu o tastatura noua care este pozitionata pe toata suprafata noului MacBook, aceasta avand un nou “mecanism future”, care ajuta la o cat mai buna experienta in momentul in care scrii. De asemenea, tastatura are cate un led individual pentru fiecare tasta, ceea ce a ajutat laptopul sa fie asa subtire.

Noul MacBook ofera un display Retina de 12 inch si o rezolutie de 2304 x 1440 pixeli, iar cei de la Apple afirma ca acest display consuma cu 30% mai putina energie decat modelele anterioare. Touchpadul este, de asemenea, modificat si nu mai dai click, efectiv, in schimb, el este echipat cu 4 senzori, cate unul in fiecare colt, iar clickul este dat de software. Astfel, MacBook utilizeaza sensibilitatea la presiune, numita Force Click, ceea ce duce la noi folosiri, de genul apasarii mai tari pentru a derula un video in QuickTime.

macbook-12-retina

De asemenea, noul model al celor de la Apple este cel dintai dispozitiv care foloseste noul tip de conector USB Type-C, noul standard USB reversibil. Acumulatorul va fi si el imbunatatit, durand pana la 9 ore de web-surfing sau 10 ore de privit filme. MacBook va fi disponibil in trei variante diferite de culoare: argintiu, Space Grey si auriu. Acesta va fi disponibil pe piata incepand cu data de 10 aprilie, iar pretul de lansare va fi de 1299 $. Momentan, nu stim ce pret va avea in Romania.

MacBook Retina de 12 inch a fost prezentat de Apple

About the author

crys

Leave a Comment