Cum poți să deblochezi Mac cu ajutorul Apple Watch

O funcție oarecum asemănătoare celei Dynamic Lock de pe sistemele de operare Windows, o are de câțiva ani Apple pentru toată gama de calculatoarele Mac / MacBook. Opțiunea prin care poți să deblochezi Mac cu ajutorul Apple Watch.

Această funcție o utilizez cu succes de câțiva ani și sunt bucuros să constant că pe noul sistem de operare macOS Sonoma, deblocarea Mac și a aplicațiilor cu ajutorul ceasului Apple se face aproape instantaneu.

Așadar, dacă ești posesor de calculator Mac sau laptop MacBook și de ceas Apple Watch, această caracteristică iți va este foarte utilă.

Cum poți să deblochezi Mac cu ajutorul Apple Watch

Activarea funcției prin care Apple Watch poate debloca Mac sau poate acorda acces aplicațiilor care solicită parolă de sistem, se face foarte simplu. Deschide: System Settings → Login Password → Use Apple Watch to unlock your applications and your Mac.

Cum poți să deblochezi Mac cu ajutorul Apple Watch
Unlock Mac and Apps with Apple Watch

Activarea efectivă a funcției “Unlock Mac with Apple Watch” se face destul ușor, însă dacă sunt indeplinite anumite cerințe de securitate, conectivitate și compatibilitate.

Cerințe pentru activarea funcției de deblocare Mac și aplicații cu Apple Watch

Dacă nu poți activa această funcție, cel mai probabil nu îndeplinesti una dintre caracteristicile de mai jos.

1. Compatibilitate. Funcția de deblocare cu ajutorul Apple Watch este disponibilă pe modelele de calculatoare Mac lansate după 2013. MacBook Air (începând cu modelul 2013), MacBook Pro (începând cu modelul 2013), MacBook (începând cu modelul 2015) și modelele de calculatoare iMac (începând cu modelul 2013).

2. Securitate. Asigura-te că la nivel de cont Apple ID este activată autentificarea cu doi factori (pentru “trusted devices“) și că pe ambele device-uri este conectat același cont iCloud (Apple ID).

În plus, ca să folosești funcția de deblocare Mac sau aplicații, pe Apple Watch trebuie să fie setată parolă de deblocare (passcode).

3. Conectivitate. Wi-Fi cât și Bluetooth trebuie să fie activ pe ambele device-uri, atât la activarea funcției de deblocare cât și la utilizarea ei.

După ce sunt îndeplinite condițiile de mai sus, poți să activezi și să deblochezi Mac cu ajutorul Apple Watch.

Cum funcționează funcția de deblocare Mac și aplicații cu Apple Watch

Ca să utilizezi această funcție, ambele device-uri trebuie să fie în proximitate în aria de acoperire Bluetooth / Wi-Fi. Atunci când ecranul calculatorului Mac este blocat, la atingerea unei taste, mouse sau trackpad, în loc să introduci manual parola sau Touch ID, deblocarea va fi făcută automat de ceas.

Unlock MacBook With Apple Watch
Unlock MacBook With Apple Watch

În momentul în care Mac / MacBook este deblocat, Apple Watch semnalează acest lucru printr-un sunet și o vibrație specifică. Astfel, chiar dacă nu este langa calculator, utilizatorul va fi ști că acesta a fost deblocat.

Atunci când sunt făcute modificări importante, în special ale setărilor de securitate unde este necesară parola de sistem, utilizatorul va avea opțiunea să apese de două ori pentru butonul lateral al Apple Watch pentru a autoriza modificarea.

Unlock MacBook Apps With Apple Watch
Unlock MacBook Apps With Apple Watch

La fel se întâmplă și atunci când o aplicație solicită permisiuni speciale.

Această caracteristică nu poate fi utilizată dacă device-urile sunt la distanță mare unul de celălalt.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Cum poți să deblochezi Mac cu ajutorul Apple Watch

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR