Cum poți să blochezi automat calculatorul când te îndepărtezi de el

Funcția “Windows Dynamic Lock” prin care poți să blochezi automat calculatorul când te îndepărtezi de el este puțin cunoscută utilizatorilor, deși Microsoft a introdus această caracteristică încă de la sistemul de operare Windows 10.

Cu ajutorul “Windows Dynamic Lock” acestei functii utilizatorii pot să blocheze automat computerul atunci când se îndepărtează de el, utilizând dispozitive Bluetooth, cum ar fi telefoanele mobile sau smartwatch-urile.

Mai exact, atunci când Windows Dynamic Lock este configurat și activat pentru un smartphone, calculatorul se va bloca automat atunci când device-ul va ieși din raza de acoperire Bluetooth. Acest lucru nu ar mai permite unei persoane neautorizate să utilizeze calculatorul atunci când vă îndepărtați de el.

Cum configurezi Windows Dynamic Lock ca să blochezi automat calculatorul când te îndepărtezi de el

Configurarea Windows Dynamic Lock este foarte simplă, atât pe calculatorele cu sistem de operare Windows 10, cât și pe cele cu sistemul Windows 11. O cerință absolut necesară este să ai un calculator sau laptop cu suport Bluetooth.

Este necesar ca un smartphone sau smarwatch să fie conectat la Windows prin Bluetooth (pairing) înainte de activa Windows Dynamic Lock.

După ce sunt bifate cerințele de mai sus, urmează pașii de mai jos pentru a activa Windows Dynamic Lock pe calculatoarele cu sistem de operare Windows 10 / Windows 11.

1. Deschide setările Windows, apoi mergi la opțiunile “Accounts” → “Sign-in Options”.

Sign-in Options in Windows Account
Sign-in Options in Windows Account

2. Mergi la opțiunea “Dynamic Lock” și bifează “Allow Windows to automatically lock your device when you’re away“.

Cum poți să blochezi automat calculatorul când te îndepărtezi de el
Enable Windows Dynamic Lock

Activarea va presupune descoperirea device-ului conectat prin Bluetooth.

Odată finalizată configurarea, calculatorul se va bloca automat atunci când smartphone-ul nu va mai fi în raza de acoperiere Bluetooth.

La ce este util Windows Dynamic Lock?

Windows Dynamic Lock aduce o serie de avantaje pentru utilizatorii sistemelor de operare Windows. În primul rând, această funcție este utilă din punct de vedere al securității. Utilizatorii pot fi siguri că computerul lor se va bloca automat atunci când se îndepărtează de el. Aceasta ajută la prevenirea accesului neautorizat la datele și informațiile personale, asigurând că nimeni nu poate folosi computerul în absența utilizatorului.

Un alt aspect este cel legat de comoditate și ușurința de utilizare. Funcția Windows Dynamic Lock face ca procesul de blocare a computerului să fie automat atunci când utilizatorul se îndepărtează de dispozitivul Bluetooth conectat. Aceasta elimină necesitatea de a bloca manual computerul sau de a intra în modul de hibernare, economisind timp și efort.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Windows How-To » Cum poți să blochezi automat calculatorul când te îndepărtezi de el

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR