Ce faci dacă aplicația Windows Calculator nu se deschide

Actualizările sistemelor de operare aduc de cele mai multe ori stabilitate, rezolvarea unor erori din versiunile precedente, noi caracteristici și securitate sporită. Sunt însă și actualizări mai puțin fericite care pot afecta productivitatea. De exemplu, actualizarea Windows 10 sau Windows 11 dupa care aplicația Windows Calculator nu se deschide pe Windows 10/11.

Această problemă care împiedică rularea aplicației Calculator pentru Windows 10 sau Windows 11, apare de cele mai multe ori după ce Microsoft face o actualizare (Windows Update). S-a întamplat și în trecut pe vechile versiuni Windows 10.

Ce trebuie să faci dacă aplicația Windows Calculator nu se deschide pe sistemele Windows 10/11

În scenariul în care aplicația Calculator este instalată dar nu o poți deschide atunci când faci click pe ea, cel mai probabil este din cauza unei actualizări a sistemului de operare Windows, iar rezolvarea este în tutorialul de mai jos.

Metoda 1: Windows Update

Dacă nu ești dependent de aplicația Windows Calculator, cel mai indicat este să aștepți o nouă actualizare a sistemului de operare Windows 10 / Windows 11.

Microsoft face actualizări destul de frecvent, mai ales atunci când sunt raportate probleme la aplicații de productivitate care vin instalate odată cu sistemul de operare.

Metode 2: Alternativă, dacă aplicația Windows Calculator nu se deschide

Google este o alternativă foarte simplă dacă aplicația Calculator nu se deschide pe Windows. Accesează Google.com și tastează “calculator”.

Aplicația Calculator nu se deschide pe Windows 10/11 - How To Fix
Google Calculator

Calculatorul pus la dispoziție de Google direct în motorul de căutare este cel puțin la fel de complex ca cel prezent pe sistemele de operare Windows. Nu necesită instalarea vreunei aplicații sau utilizarea unui anumit internet browser.

Metoda 3: Reinstalare aplicație Windows Calculator

O altă metodă este reinstalarea aplicației Calculator. Mergi în meniul de Start → scrie “Calculator” → click-dreapta pe aplicația Calculator → Uninstall.

Ce faci dacă aplicația Windows Calculator nu se deschide
Uninstall Calculator App in Windows 11

După ce ai dezinstalat aplicația, deschide Microsoft Store apoi caută și instalează aplicația “Windows Calculator“.

Windows Calculator App
Windows Calculator App

Click “Open” ca să deschizi aplicația Windows Calculator.

Despre Windows Calculator

Windows Calculator este o aplicație inclusă în sistemul de operare Windows dezvoltată de către Microsoft. Această aplicație servește ca un instrument util pentru efectuarea calculelor matematice de bază, precum adunare, scădere, înmulțire și împărțire. De-a lungul timpului, aplicația a fost îmbunătățită și extinsă pentru a oferi și funcționalități avansate, precum funcții științifice, conversii de unități și calcule financiare, devenind o aplicație foarte utilă într-o gamă largă de domenii.

În modul științific, Windows Calculator oferă o gamă extinsă de funcții matematice și științifice, precum: trigonometrie, logaritmi, funcții exponentiale și multe altele.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Tutoriale si Noutati IT » Ce faci dacă aplicația Windows Calculator nu se deschide

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR