Cum dezactivezi Verbose Mode pentru calculatoarele Mac

Dacă din diferite motive ai activat modul verbose dar nu îți este de ajutor sau util, acest tutorial te va ajuta să vezi cum dezactivezi Verbose mode pentru calculatoarele Mac.

Modul verbose este activat de cele mai multe ori de aplicații mai elevate, în special cele care aduc modificări majore la nivel de sistem. Astfel că mulți utilizatori de dispozitive Mac sunt suprinși să vadă linii de cod sau linii de comandă la pornirea sistemului de operare macOS (boot), în log de simpla siglă Apple.

Așadar, dacă vezi linii de comandă la pornirea Mac, asemănătoare cu cele din imaginea de mai jos, însemnă că nu s-a întâmplat nimic cu dispozitivul tău, ci doar este modul verbose activat.

macOS Verbose Mode
macOS Verbose Mode

Ce este modul Verbose?

Verbose Mode este unul dintre modurile de pornire al calculatoarelor Mac, utilizat pentru detectarea diferitelor probleme ale dispozitivelor. Acest mod este folosit în special de experții în depanarea calculatoarelor Mac, pentru a identifica probleme ale sistemului. De reținut că modul verbose rămăne activat și dupa reinstalarea sistemului de operare macOS.

Dacă a aplicație precum OpenCore Legacy Patcher activează modul verbose, cel mai indicat este să-l dezactivezi.

Cum dezactivezi Verbose Mode pentru calculatoarele Mac

Nu știu dacă pe Mac cu chip Apple M1 sau Apple M2 (silicon) această metodă funcționează, însă Verbose mode poate fi dezactivat pe calculatoarele Mac Intel printr-o simplă linie de comandă în utilitarul Terminal.

sudo nvram boot-args=
Cum dezactivezi Verbose Mode pentru calculatoarele Mac
Disable Mac Verbose Mode

Comanda “sudo nvram boot-args=” este utilizată pentru a configura argumentele de boot (boot arguments) în variabila NVRAM (non-volatile random-access memory) a unui sistem macOS.

Odată executată această comandă, dupa primul restart o să apară interfața grafică (cu sigla Apple) în locul seturilor cu liniile de comandă.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Cum dezactivezi Verbose Mode pentru calculatoarele Mac

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR