Windows 7 Boot Option isn’t Available in Boot Manager: Dual boot Repair

Nu e un secret pentru nimeni ca sunt fan . De cand l-am testat prima data, cu toate ca momentan este disponibil doar in versiune beta/trial, am ramas cu o impresie foarte buna in legatura cu performantele acestuia. Cu toate acestea, nu pot renunta definitiv la (fie doar si pentru anumite tutoriale pe care le scriu despre acesta). Insa XP-ul meu, mai nou, s-a suparat si nu a mai vrut sa functioneze (probabil din cauza “experimentelor” din ultima vreme la care a fost supus :D).

Problema este cam asa: am un sistem Packard Bell IMEDIA 8602 cu Windows XP preinstalat. Ceea ce inseamna ca, desi am licenta la XP, nu am un CD propriu-zis de instalare, ci doar un Recovery Disk. Ceea ce inseamna (din nou) ca nu am optiunea de repair existenta pe un astfel de CD, ci pot doar sa dau recover la sistem. Ceea ce am si facut. Pana aici, toate bune si frumoase, insa surpriza a venit dupa ce XP-ul a “renascut”: disparuse meniul de dual-boot (am uitat sa specific ca Windows 7 l-am instalat pe acelasi PC cu XP-ul), PC-ul meu bootand automat Windows XP. Am incercat VistaBootPro (BCDEdit), ba chiar si Recovery Console fara nici un rezultat. Partitia pe care este instalat Windows 7 era accesibila din XP, BIOS-ul identifica doua sisteme de operare, dar nu poteam boota decat XP.

Apoi mi-am amintit ca acum cateva zile o problema asemanatoare mi-a fost semnalata de un user (Levi) in comentariile post. Si tot acest user imi furnizase si solutia (memorie scurta :D. Multumesc!).

Deci, daca va aflati intr-o situatie asemanatoare cu cea descrisa mai sus si doriti sa reparati meniul de dual-boot pentru a putea accesa Windows 7 (fara a fi nevoie sa reinstalati si acest sistem), aveti nevoie de DVD-ul de instalare al Windows 7.  Mai exact de optiunea de repair existenta pe acesta.

win-7-install-screen recovery-options

Dati click pe Startup Repair pentru a permite sistemului sa descopere si sa rezolve erorile. Dupa restart, meniul controversat va aparea.

dual-boot

Si uite asa am descoperit ca uneori, cea mai simpla solutie este singura valabila. Mult succes! :)

Windows 7 Boot Option isn’t Available in Boot Manager: Dual boot Repair

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.