Cum dezactivezi vizualizare Desktop la click pe wallpaper în macOS Sonoma

Dacă nu mai vrei să fie afișat Desktop atunci când faci click pe wallpaper, în acest tutorial vezi pas cu pas cum dezactivezi vizualizare desktop la click pe wallpaper în macOS Sonoma. Noua caracteristică introdusă de Apple pentru a oferi acces rapid la Desktop și implicit la Desktop Widgets.

macOS Sonoma vine cu foarte multe noutăți și caracteristici interesante, iar introducerea desktop widgets este una dintre acestea. Este pentru prima dată când un sistem de operare pentru Mac suportă widgets direct pe Desktop.

Pentru a oferi acces cât mai rapid la desktop widgets, Apple a introdus o setare prin care utilizatorul să vizualizeze Desktop printr-un simplu click pe wallpaper. Toate aplicațiile deschise trec ascunse în părțile laterale ale ecranului. Readucerea lor în ecran se face tot printr-un simplu click pe Desktop.

Vizualizarea rapidă a spațiului de lucru nu este o caracteristică nouă. Combinația de taste Fn+F11 făcea deja acest lucru, iar utilizatorii laptop-uri MacBook Pro modelele cu touch bar au la indemână de mult această funcție. Este nou modul de activare prin simplu click pe desktop, care pentru mulți utilizatori este deranjant. Inclusiv pentru mine. Astfel că, dacă nu vrei să dispară toate aplicațiile deschise atunci când faci click pe desktop, cea mai bună idee este să dezactivezi această opțiune introdusă pentru macOS Sonoma.

Click wallpaper to show Desktop items
Show Desktop Widgets

Cum dezactivezi vizualizare desktop la click pe wallpaper în macOS Sonoma

Opțiunea de vizualizare desktop atunci când dai click pe wallpaper în sistemul de operare macOS Sonoma se numește “Click wallpaper to show desktop items“. Aceasta poate fi lasată activă numai atunci când este utilizat “Stage Manager“.

System Settings → Desktop & Dock

Cum dezactivezi vizualizare desktop la click pe wallpaper în macOS Sonoma
Click wallpaper to show desktop items

Alegeți ca această opțiune să fie disponibilă numai când este activat “Stage Manager“.

Tot de aici aveți posibilitatea să activați / dezactivați total desktop widgets și items (foldere, fișiere, drive-uri) de pe desktop.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » iHowTo » Cum dezactivezi vizualizare Desktop la click pe wallpaper în macOS Sonoma

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR