macOS Sierra 10.12.4 – Noutati si Instalare

Apple a lansat zilele acestea versiunea Beta 7 pentru viitorul macOS Sierra 10.12.4. Se pare ca se lucreaza destul de intens la noul sistem, tinand cont ca abia a trecut o luna de la lansarea oficiala a macOS Sierra 10.12.3.
Comparativ cu versiunile anterioare, macOS Sierra 10.12.4 aduce cateva noutati.

Night Shift, prezent inca de la versiunea iOS 9.3 pe toate dispozitivele iPhone, iPad si iPod Touch, va fi introdus acum si pentru MacBook, MacBook Pro, MacBook Air si iMac, odata cu lansarea macOS Sierra 10.12.4.
Aceasta functie este recomandat sa fie folosita pe timp de noapte. Night Shift are rolul de a schimba tonul de lumina albastra (lumina rece) in lumina rosie (lumina calda). Se spune ca lumina albastra emisa de display-urile telefoanelor mobile si ale laptop-urilor afecteaza ritmul cardian prin intreruperea ciclurilor normale de somn. Mai exact, atunci cand stam noaptea pe telefon sau pe un laptop, lumina albastra emisa de ecranul acestora face sa dispara senzatia de somn. Prin schimbarea tonului de lumina, din lumina rece in lumina calda, aceasta problema dispare la majoritatea utilizatorilor.

Night Shift pe macOS Sierra 10.12.4

Optiunea va fi disponibila pe noua versiune a macOS Sierra, din “System Preferences” > “Display” > “Night Shift

Dupa cum se poate observa si din imaginea de mai sus, Night Shift poate fi setat sa se activeze / dezactiveze automat dupa un interval orar setat de utilizator sau automat, de la apusul soarelui la rasarit. Ca si pe iPhone exista si optiunea de dezactivare si activare manuala a Night Shift.
O alta setare importanta, este temperatura culorii.

Nu este tocmai indicat sa setati intensitate maxima pentru “warm”. Personal, lumina rosie o tolerez mai bine decat pe cea albastra (chiar si pe timp de zi), este mai odihnitoare pentru ochi, insa valoarea setata atat pe iPhone cat si pe iPad este undeva aproape de  jumatate intre “Less Warm” si “More Warm“.

Se asteapta ca macOS Sierra 10.12.4 sa fie disponibil publicului larg in aproximativ doua saptamani. Pana atunci, il puteti instala doar daca aveti Mac-ul inrolat in Apple Beta Software Program.
Puteti face acest lucru accesand link-ul: https://beta.apple.com/sp/betaprogram/.
Dupa inrolarea in programul Beta pentru Developeri, download-ul si instalarea se vor face prin intermediul App Store > Updates.

macOS Sierra 10.12.4 – Noutati si Instalare

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment