Personalizare Start Menu in Windows 7

In configuratia default, Microsoft a lasat un Start Menu foarte generos utilizatorilor. Shortcut-uri cu iconite mari pentru ultimele 10 programe utilizate, iar in partea dreapta a Start Menu sunt cateva cai de acces putin folosite de majoritatea utilizatorilor. Games, Devices and Printers, Default Programs si Help and Support.

Default Start Menu

Pentru un utilizator cu un display / monitor redus ca marime , acest Start Menu ar ocupa in mod inutil un spatiu foarte mare atunci cand este deschis.

Cum putem adauga, sterge si reduce numarul de shortcut-uri din Start Menu (Windows 7 & Windows Vista)

Daca doriti sa va personalizati Start Menu si sa lasati numai shortcut-urile pe care le utilizati frecvent, va trebui sa urmati cativa pasi foarte simpli.

1. Click-dreapta pe Taskbar (bara de jos a Windows) si click pe Properties in meniul care se deschide.

Taskbar Properties

2. In caseta Taskbar and Start Menu Properties faceti click pe tab-ul “Start Menu“, apoi click pe butonul “Customize…”.

start menu customize

3. In caseta care se deschide avem optiunea de a adauga, a elimina, a micsora iconitele si a reduce numarul de shortcut-uri ale programelor recente din Start Menu.

Customize Start menu

Debifam sau bifam casute in dreptul elementelor pe care dorim sa le setam in Start Menu. Debifarea casutei din dreptul “Use large icons” ne va micsora iconitele programelor din Start Menu.

image

La final facem cllick pe OK, si deschidem Start Menu pentru a vedea rezultatul.

Start Menu personalizat

my start menu

In acelasi fel va puteti personaliza Start Menu si pe sistemele de operare Windows Vista.
Pentru a avea acces la mai multe locatii din PC puteti folosi in casuta de Run sau “Search programs and files” din Start Menu.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

1 thought on “Personalizare Start Menu in Windows 7”

Leave a Comment