Cum cream shortcut-uri pe Desktop pentru Advanced Power Settings, Add/Remove Programs, Registry Editor, Windows Security Center, etc …

are un design foarte simplu, iar majoritatea tool-urilor si optiunilor din Windows 7 pot fi accesate din sau direct din > “Search programs and files” (daca stim numele aplicatiei sau optiunii). O alta varianta de acces la setarile Windows 7 si la optiunile avansate, este . Un shortcut care deschide un adevarat “Centru de Comanda” al sistemului de operare. ()
Cea mai la indemana varianta pentru un user care foloseste frecvent anumite optiuni si tool-uri ale Windows-ului, este shortcut-ul pe Desktop (Spatiul de Lucru), Start Menu sau pe .

Cum cream shortcut-uri pe Desktop pentru optiuni si/sau tool-uri ale Windows 7.

Daca dorim sa cream un shortcut de Desktop care sa ne deschida , Add/Remove Programs, , sau alt panou de optiuni / comenzi, in primul rand va trebui sa cunoastem “linia de comanda” / “target-ul” care sa deschida panoul dorit de noi si apoi sa urmam cativa pasi simpli pentru a crea shortcut-ul pe Desktop.

1. Sa zicem ca dorim sa cream un shortcut pentru Advanced Power Settings. Optiune care ne ajuta sa ale -urlui / -ului pentru a prelungi perioada de viata a bateriei. Pentru a face acest lucuru, click-dreapta pe Desktop > “New” > “Shortcut“.

new shortcut

2. In campul de sub “Type the location of the item:” scriem “control powercfg.cpl,,1” apoi click pe “Next“.

powercfg

3. In campul urmator dam un nume shortcut-ului (Power Settings) si click pe butonul “Finish“.

Power Settings

Pe Desktop se va salva un nou shortcut care ne va duce direct la setarile avansate ale .

Advanced Power Settings

In acelasi fel putem crea shortcut-uri pentru Editor, Add/Remove Programs (acces la rapid pentru dezinstalare de programe), Windows Security Center, Windows Event Viewer sau catre alt panou de optiuni si setari al Windows. Tot ce trebuie sa facem este ca la “Type the location of the item” sa trecem calea comenzii / executablilul care sa deschida panoul de optiuni dorit de noi.

Windows Registry Editor : regedit.exe
Windows Security Center: wscui.cpl
System Information: msinfo32.exe
Windows Event Viewer: eventvwr.exe
Performance Monitor: perfmon.exe

Windows 7 Control Panel Shortcuts

O lista in care veti gasi destule comenzi rapide pentru va crea shortcut-uri, este la .

Acest tutorial este aplicabil pe sistemele de operare  , si Windows 7.

Create Custom Control Panel Shortcuts in Windows 7.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

How to » Noteworthy » Cum cream shortcut-uri pe Desktop pentru Advanced Power Settings, Add/Remove Programs, Registry Editor, Windows Security Center, etc …
Leave a Comment