Cum putem crea o imagine de instalare customizata pentru Windows 7

Daca doriti sa creati o imagine custom de instalare pentru Windows 7 nu este neaparat necesar sa folositi versiunea Enterprise a acestui sistem de operare (majoritatea metodelor de crearea de imagini de instalare customizate pentru Windows 7 implica folosirea acestei versiuni, inclusiv metodele prezentate de Microsoft). Mult mai simplu este sa folositi o aplicatie third-party cum ar fi RTse7enLite, care permite crearea unei imagini customizate Windows 7 din orice editie a acestui sistem de operare.

RTse7enLite este o aplicatie freeware care permite utilizatorilor sa customizeze si sa includa tweak-uri in imaginea de instalare a Windows 7.

De ce avem nevoie:

  • o imagine ISO de instalare a oricarei editii Windows 7 (aici gasiti cum puteti instala orice editie Windows 7 doriti din orice imagine de instalare a acestui OS)
  • RTse7enLite 32-bit sau 64-bit (in functie de arhitectura sistemului folosit)

In cazul in care nu aveti o imagine ISO de instalare a Windows 7, dar aveti un DVD de instalare cu acest sistem, folositi Windows 7 USB/DVD Download Tool (aplicatie pusa la dispozitie gratuit de catre Microsoft) pentru a crea imaginea de instalare.

Odata ce v-ati asigurat ca aveti o imagine ISO de instalare a Windows 7 (care sa functioneze corect!), lansati aplicatia RTse7enLite, dati click pe butonul Browse si selectati imaginea de instalare, apoi selectati si locatia unde va fi salvata imaginea custom.

RT-Seven-Lite-Browse

Dupa selectarea locatiei unde va fi salvata imaginea customizata, va dura cateva minute pana cand aplicatia va incarca imagina ISO. In fereastra care va aparea dupa incarcarea imaginii de instalare, aveti posibilitatea sa modificati limba default pentru sistemul de operare (alegeti limba preferata din meniul drop-down din dreptul Change UI language).

RT-Seven-Loading-Complete

Apoi dati click pe Task in meniul afisat in partea stanga a ferestrei. Aici puteti selecta ce anume doriti sa customizati la imaginea de instalare. Puteti selecta ca aceasta sa includa aplicatii custom (similar cu aplicatiile continute de OEM-uri – bifati optiunea Integration), tweak-uri, customizari de aspect si, desigur, daca doriti ca imaginea customizata sa fie bootabila sau nu.

RT-7-Task-Selection

Dupa ce ati terminat de configurat imaginea de instalare, dati click pe butonul Make ISO, apoi asteptati ca imaginea sa fie creata.

Create-image-ISO

Succes!

Nota: Aplicatia RTse7enLite este compatibila si cu sistemul de operare Windows Vista.

STEALTH SETTINGS – How to create a custom Windows 7 install image

Cum putem crea o imagine de instalare customizata pentru Windows 7

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment