Adauga Pin to Start in meniul de click-dreapta al fisierelor in Windows 8

Unul dintre marile avantaje ale Start Screen-ului in Windows 8 este ca putem crea shortcut-uri in acesta pentru orice aplicatie sau folder obisnuim sa folosim mai des, astfel incat acestea sa poata fi accesate cat mai rapid atunci cand este nevoie.

Din pacate optiunea de a le fixa (pin) in Start Screen nu este disponibila si pentru fisiere (imagini, fisiere audio sau video, documente), insa acest lucru poate fi rezolvat destul de simplu cu ajutorul unui tweak de registri.

start-screen

Cum putem adauga Pin to Start in Context Menu-ul fisierelor in Windows 8?

 • deschideti Registry Editor (folositi combinatia de taste Windows + R pentru a deschide Run, apoi tastati regedit si dati OK) si navigati catre HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellin panoul din dreapta creati un subkey (sub shell) pe care il denumiti pintostartscreen

new-key

 • apoi, in panoul din stanga (al key-ului pintostartscreen) creati urmatoarele intrari string, carora le veti da valorile specificate:
  * Description cu valoarea @shell32.dll,-51202
    * MUIVerb cu valoarea @shell32.dll,-51201
  * MultiSelectModel cu valoarea Single
    * NeverDefault (nu-i dati nici o valoare)

value-data

registry-entry

 • sub pintostartscreen creati alt subkey, pe care il veti numi command, iar in panoul din dreapta al acesteia creati intrarea string DelegateExecute careia ii veti da valoarea {470C0EBD-5D73-4d58-9CED-E91E22E23282}

delegateexecute-entry

 • apoi inchideti editorul de registri, si dati click-dreapta pe orice fisier din computeul dvs. Veti observa ca in meniu va aparea si optiunea Pin to Start.

pin-file-to-start

In cazul in care veti dori sa stergeti aceasta optiune din meniul de click-dreapta al fisierelor, stergeti key-ul pintostartscreen.

Nota: Inainte de a face orice modificari in registrii de sistem, se recomanda crearea unui backup al acestora pentru a evita eventuale consecinte neplacute (ex. erori de sistem).

STEALTH SETTINGS – Add Pin to Start to files context menu in Windows 8

Adauga Pin to Start in meniul de click-dreapta al fisierelor in Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment