Transforma computerul cu Windows 8 intr-un hotspot WiFi cu Virtual Router Plus

Spre deosebire de Windows 7, Windows 8 nu dispune de o interfata directa pentru a crea conexiuni wireless ad-hoc, si, desi utilizatorii pot apela la metoda aplicabila prin intermediul Command Prompt-ului, sunt destui cei care nu se simt confortabil sa foloseasca comenzi DOS sau alte tweak-uri (mai mult pentru auto-conservare, in cazul in care nu au suficiente cunostinte despre Windows) si ar prefera o metoda ceva mai simpla. Pentru acestia exista cateva optiuni, si anume aplicatii third-party, cu ajutorul carora pot crea destul de rapid si sigur hotspot-uri WiFi pentru a se putea conecta si de pe dispozitivele mobile din dotare (cum ar fi smartphone-urile) la internet (in lipsa unui router wireless, evident). O asfel de aplicatie este Virtual Router Plus.

Windows8AdHoc

Virtual Router Plus este o aplicatie gratuita si portabila (nu necesita instalare) prin intermediul careia utilizatorii isi pot transforma computerul conectat la internet intr-un router virtual (wifi hotspot). Aceasta permite share-uirea mai multor tipuri de conexiuni la internet, printre care si wireless, modem, LAN, Dial-up sau mobil.

Virtual Router Plus are o interfata simpla, usor de folosit de catre toate tipurile de utilizatori Windows. Acestia trebuie sa aleaga numele pentru retea (SSID), sa seteze parola si sa selecteze tipul de retea (adica WiFi), apoi sa dea click pe butonul Start Virtual Router Plus pentru a activa hotspot-ul.

Virtual-wifi-router

Dupa activarea retelei wireless, la aceasta poate fi conectat orice disponitiv wireless (smartphone-uri, tablete, netbook-uri, imprimante wireless etc.), conexiunea fiind complet securizata prin WPA2 (cea mai sigura criptare wireless).

De asemenea, Virtual Router Plus poate fi folosita si pentru a imbunatati semnalul routerului. Avand in vedere ca adaptoarele wireless de pe dispozitivele mobile nu sunt atat de puternice ca cele de pe laptopuri, se poate intampla ca acestea sa arate routerul ca fiind out of range (in afara acoperirii) si sa nu se poata conecta la internet. Cu Virtual Router Plus, utilizatorii pot folosi computerele din dotare ca amplificatoare/repetoare de semnal.

Download Virtual Router Plus.

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows 7 si Windows 8 (32 si 64 biti).

STEALTH SETTINGS – Transform your Windows 8 computer in a WiFi Hotspot with Virtual Router Plus

Transforma computerul cu Windows 8 intr-un hotspot WiFi cu Virtual Router Plus

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.