Cum putem instala drivere fara semnatura digitala in Windows 8

Uneori, cand incercam sa instalam drivere in Windows 8, primim mesaje de eroare care ne spun fie ca “A digitally signed driver is required”, fie ca “The driver installation failed”. In timp ce pe sistemele anterioare Windows nu s-au intalnit astfel de cerinte si/sau erori, Windows 8 incearca sa le impuna utilizatorilor doar instalarea driverelor cu semnatura digitala, si, desi acesta ar putea insemna pana la urma un lucru bun (mai multa securitate si siguranta ca nu sunt instalate driverele nepotrivite pentru sistem), poate deveni o problema atunci cand incercam sa conectam dispozitive noi la sistem (ca de exemplu anumite dispozitive cu Android), iar Windowsul nu vrea neam sa instaleze driverele pentru acestea din motivele specificate mai sus. Si totusi exista o modalitate prin care utilizatorii Windows 8 pot instala driverele nesemnate digital pentru dispozitivele indaratnice, iar solutia este in instructiunile de mai jos.

Cum sa instalam driverele fara semnatura digitala in Windows 8?

  • deschideti meniul Charms in Start Screen si dati click pe Settings, apoi pe Change PC Settings

change-pc-settings

  • in meniul de setari dati click pe General
  • in sectiunea Advanced Startup (unde gasim optiunile pentru modificarea startup-ului), dati click pe butonul Restart now

Advanced-startup-Windows-8

  • selectati din meniul afisat Troubleshoot

Windows-8-Startup-menu

  • apoi mergeti la Advanced options > Startup Settings

Advanced-options

  • dupa restart, va fi afisat un meniu de optiuni; apasati tasta 7 pentru a boota in Windows 8 cu optiunea de verificare a semnaturii digitale a driverelor dezactivata

start-up-7

Si gata. Dupa restart veti putea instala driverele necesare, cu sau fara semnatura digitala, fara ca Windowsul sa mai opuna rezistenta. Succes!

STEALTH SETTINGS – How to install digitally unsigned drivers in Windows 8

Cum putem instala drivere fara semnatura digitala in Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment