Cum putem crea o conexiune Internet Wireless intre doua computere in Windows 7 [Ad-Hoc Network]

Sa spunem ca aveti o problema temporara cu routerul iar switch-ul a cedat subit si ati ramas cu conexiune la Internet pe un singur PC din casa. Nu este un scenariu prea placut nu? Mai ales daca pe aceeasi conexiune se bazeaza de la 2 persoane in sus. Doar nu o sa va faceti program de conectat la Internet, nu? Doua ore unul, apoi doua ore altul, apoi alte doua ore altul…

Ei bine, Microsoft s-a gandit pesemne si la posibile situatii de genul asta si a inzestrat Windows-ul cu o optiune faina: posibilitatea de a crea retea wireless folosind pe post de router unul dintre computerele cu adaptor wireless din casa (de retinut faptul ca si restul computerelor trebuie sa aiba astfel de adaptoare, altfel conexiunea la Internet nu va fi posibila). Cum anume se poate crea o conexiune Internet Wireless intre doua sau mai multe PC-uri va vom arata in ceea ce urmeaza.

Atemtie! Specificam ca tutorialul este facut pe un computer cu Windows 7, desi functioneaza si pe Vista. Insa la reteaua astfel creata pot fi conectate fara nici o problema si computere care ruleaza XP.

Cum putem crea o retea Wireless Ad-Hoc folosind un computer cu adaptor wireless

  • deschideti Start Menu si tastati wireless in Search box, apoi dati click pe Manage wireless network

manage-wireless

  • in fereastra deschisa dati click pe Add pentru a adauga o noua retea wireless

add-wireless

  • dati click pe Create an ad hoc network si apoi pe Next
create-adhoc adhoc-network
  • alegeti numele retelei ad hoc, alegti tipul de securitate (WPA este mai greu de hack-uit decat WEP, desi avand in vedere ca distanta dintre computere nu poate fi mai mare de 10 metri, altfel celelalte PC-uri nu se vor putea conecta la retea, nu prea mai conteaza ce tip de securitate alegeti), tastati o parola si bifati Save this network (pentru a va asigura ca reteaua este deja creata cand si daca veti mai intampina astfel de situatii), apoi asteptati ca reteaua sa fie creata.
stealth-network setting-up-sth

Dupa ce ati creat reteaua mergeti in Control Panel->Network and Internet->Network Connections, apoi dati click-dreapta pe Wireless Network Connection si selectati Properties. In tab-ul Sharing bifati Allow other network users to connect through this computer’s Internet connection, apoi dati click pe Settings si selectati serviciile pe care le pot accesa cei care se conecteaza la reteaua creata.

wireless-settings advanced-settings

Si gata, dupa ce reteaua a fost creata si setata, va putea fi accesata si de celelalte persoane din casa. Navigare placuta! :D

sth ad-hoc

Nota: O astfel de conexiune va fi cel mai probabil ceva mai inceata decat una printr-un router real (mai ales daca la retea vor fi conectate mai multe computere), dar este o excelenta solutie de back-up in cazul in care va aflati intr-o situatie descrisa la inceputul acestui articol.

Cum putem crea o conexiune Internet Wireless intre doua computere in Windows 7 [Ad-Hoc Network]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment