Optimizeaza-ti memoria RAM cu ajutorul RAMRush

De cate ori nu vi s-a intamplat sa trebuiasca sa dati restart la PC datorita memoriei RAM care, din cauza aplicatiilor deschise (ori prea multe, ori mari consumatoare de resurse) atingea nivelul critic si se “razbuna” incetinind simtitor sistemul? Dar stiti ca daca RAM-ul atinge de prea multe ori nivelul critic e foarte probabil ca la un moment dat sa cedeze de tot, caz in care cea mai fericita varianta ar fi “minunatul” ecran albastru (blue screen of death)? Se intampla destul de rar ca RAM-ul sa “crape” la propriu (adica sa nu mai functioneze corespunzator indiferent de cate restarturi si-ar primi sistemul, sau cate reinstalari de sistem s-ar face), insa in loc sa ne bazam pe acest lucru mai bine am incerca sa avem grija sa nu ajungem intr-o astfel de situatie. Solutia este simpla: ori upgradezi fizic memoria RAM ori o optimizezi folosind un program special pentru asa ceva, si anume RAMRush* (freeware).

Ce stie sa faca RAMRush?

In primul rand imbunatateste performanta sistemului, inclusiv felul in care aplicatiile instalate ruleaza pe acesta.

Apoi elibereaza din memoria ramasa ”agatata” din cauza unor aplicatii rulate anterior sau a unor procese/servicii de sistem (se intamola mai ales in cazuri in care sistemul nu a mai fost restartat cateva ore bune). De asemenea, RAMRush defragmenteaza memoria fizica a sistemului (RAM-ul), asigurand o mai buna functionare si distribuire a acesteia, si previne aparitia erorilor cauzate de RAM (cum ar fi celebrul ecran albastru de care vorbeam mai devreme).

Ca bonus, monitorizeaza si afiseaza in timp real exact cate resurse CPU si resurse RAM sunt consumate de sistem.

ramrush

Download RAMRush.

Nota: RAMRush nu inlocuieste upgrade-ul de RAM, adica nu adauga RAM suplimentar sistemului dvs. Daca aveti 2GB  RAM de exemplu, nu va veti trezi subit cu 3GB doar pentru ca ati folosit RAMRush, ci respectivii 2 GB de RAM pe care ii aveti vor fi folositi mai “inteligent” de catre sistem si aplicatiile de pe acesta, evitandu-se incetinirea PC-ului.

*Compatibil cu Windows XP, Vista si 7.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment