Cum putem sa ne recuperam parola la wireless in Windows 7 si Windows 8

Atunci cand folosim o retea wireless pentru a ne conecta la internet de la servici sau de acasa, este indicat sa o securizam pentru a evita folosirea acesteia de catre persoane mai putin bine intentionate (ex. hackeri). Insa uneori, cand folosim o parola puternica pentru a securiza o retea wireless se intampla sa uitam parola respectiva. Daca va aflati intr-o astfel de situatie, nu este necesar sa va reconfigurati router-ul pentru a putea sa va conectati din nou la internet, ci puteti foarte simplu sa va recuperati parola pierduta. Trebuie doar sa folositi un user al sistemului care sa aiba privilegii de administrator.

Cum putem recupera parola la Wireless?

  • deschideti Control Panel si navigati catre Network and Internet > Network and Sharing Center > Change adapter settings (sau mai rapid, tastati ncpa.cpl in Search-ul din Start Menu sau in Run)

ncpa

  • dati click-dreapta pe Wireless Network Connection si selectati Status din meniu

wireless-status

  • in fereastra deschisa dati click pe Wireless Properties

wireless-properties

  • dati click pe tab-ul Security si bifati Show characters sub Network Security Key pentru a afisa parola retelei wireless

wireless-security

De asemenea, pentru a recupera parola unei retele wireless puteti folosi si utilitatea gratuita WirelessKeyView, aceasta avand abilitatea de a recupera toate parolele pentru retelele wireless (indiferent daca acestea sunt criptate WEP sau WPA) stocate in computer de catre serviciul Wireless Zero Configuration. In plus, utilitatea permite si stergerea unor parole vechi, care nu mai sunt de actualitate sau copierea acestora in clipboard.

wirelesskeyview

Nota: WirelessKeyView este detectatde anumiti antivirusi ca potential risc pentru computer: HackTool:Win32/Wirekeyview. Este normal, avand in vedere ca utilitatea recupereaza parole criptate, insa aplicatia nu prezinta nici un risc pentru utilizator.

TUTORIALE IT – How to recover lost wireless password in Windows 7 and Windows 8

Cum putem sa ne recuperam parola la wireless in Windows 7 si Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.