Immersive Explorer, o alternativa Metro la Windows Explorer

Fanii noii interfete Metro a sistemului de operare Windows 8 au acum o alternativa Metro si pentru Windows Explorer. Immersive Explorer a fost creat pentru a pune focus pe content, nu pentru a-l ascunde in spatele icon-urilor, si ajuta utilizatorul sa evite deschiderea altor aplicatii sau sa navigheze intre mai multe ferestre atunci cand doresc sa vizualizeze fotografii (acestea vor fi afisate tot in Immersive Explorer) sau sa asculte muzica.

viw-photo

Aplicatia nu necesita instalare, acesata nefiind inlocuitor pentru Windows Shell si nu are nevoie de drepturi administrative pentru a fi lansata. Toate optiunile acesteia sunt organizate in trei categorii, Browse, View si Edit, in functie de tipul fiecarui folder.

immersive-explorer

Immersive Explorer functioneaza asemanator cu Windows Explorer: pentru a deschide un fisier, dam click pe acesta, iar pentru a vizualiza proprietatile unui fisier sau pentru a-l edita, dam click-dreapta pe acesta apoi selectam optiunea dorita dintre cele afisate in partea de jos a explorerului.

file-properties

De asemenea, daca dorim sa cream un folder nou sau sa mutam/copiem fisiere intr-o alta locatie, aceste optiuni pot fi accesate in meniul Edit.

create-new-folder

Immersive Explorer este o modalitate fun si atractiva de a salva timp atunci cand trebuie sa folosesti explorerul pentru a cauta diverse fisiere: folderele care contin fotografii sunt simplu de identificat dupa slide-show-uri, iar pe tile-ul fiecarui folder sunt afisate cate fisiere si/sau subfoldere contine respectivul folder.

immersive-folders

Pentru a putea folosi Immersive Explorer, cerintele de sistem sunt urmatoarele:

  • procesor Core 2 Duo (in versiunile urmatoare s-a anuntat si optimizarea pentru procesoare mai slabe) sau mai performant
  • cel putin 1 GB RAM
  • .NET Framework 4 (in Windows 8 este instalat default)

Note: Aplicatie netestata pe Windowx XP si Windows Vista (nu garantam compatibilitatea).

Credit @julien-manici.com

TUTORIALE IT – Immersive Explore, a Metro alternative to Windows Explorer

Immersive Explorer, o alternativa Metro la Windows Explorer

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment