Cum putem dezactiva optiunea Change Start Screen Background in Windows 8

In mod normal, dupa instalarea Windows 8, background-ul Start Screen-ului este albastru inchis. Desi pe unii utilizatori nu ii intereseaza ce culoare are interfata metro a sistemului, iar unora poate chiar sa le placa aceasta culoare, cu siguranta sunt si utilizatorii carora fie li se pare prea mohorata, fie nu le place albastrul, fie prefera alta culoare. Pentru acestia, vestea buna este ca Windows 8 are si optiunea de a modifica culoarea background-ului in PC Settings.

change-start-screen-background

Daca va numarati printre cei care impart frecvent computerul din dotare cu alti utilizatori, si nu doriti ca acestia sa modifice culoarea background-ului pentru Start Screen setata de voi, aveti la dispozitie doua metode care va permit sa dezactivati optiunea Change Start Screen Background disponibila in PC Settings. 

Cum putem dezactiva optiunea Change Start Screen Background in Windows 8?

Prima metoda implica o modificare de registri de sistem:

  • deschideti Run (folositi combinatia de taste Windows + R) si tastati regedit, apoi dati Enter pentru a deschide Registry Editor
  • in Registry Editor navigati catre key-ul HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsPersonalization
  • in panoul din dreapta, creati intratea DWORD NoChangingStartMenuBackground

create_new_dword

  • pentru a dezactiva optiunea de a modifica background-ul pentru Start Screen dati valoarea 1 intrarii noi create (click-dreapta pe aceasta > Modify), apoi dati restart pentru ca modificarea sa-si faca efectul

modify_dword_value

In cazul in care veti dori vreodata sa reactivati optiunea, modificati valoarea pentru intrarea NoChangingStartMenuBackground inapoi in 0 (aceasta este valoarea default).

A doua metoda permite dezactivarea Change Start Screen Background prin intermediul Group Policy Editor:

  • deschideti Run (Windows + R) si tastati gpedit.msc, apoi dati Enter pentru a deschide Group Policy Editor
  • in panoul din stanga navigati catre Computer Configuration > Administrative Templates > Control Panel > Personalization, apoi selectati intrarea Prevent changing start menu background din panoul din dreapta

gpedit-method

  • dati dublu click pe acesta (sau dati click-dreapta si selectati Edit) pentru a deschide fereastra de setari
  • selectati Enabled pentru a dezactiva optiunea de a modifica background-ul Start Screen-ului apoi dati click pe OK si restartati computerul.

prevent-changing-start-screen-background

Daca veti dori sa reactivati Change Start Screen Background, urmati pasii descrisi mai sus, apoi selectati Not Configured sau Disabled.

STEALTH SETTINGS – How to disable Change Start Screen Background option in Windows 8

Cum putem dezactiva optiunea Change Start Screen Background in Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment