Cum sa schimbam limba sistemului de operare Windows 10 pe laptop sau PC

Schimbarea limbii din interfata unui sistem de operare Windows este destul de necesara daca pe un calculator / laptop sunt mai multi utilizatori ce prefera limbi diferite sau daca cumparam un laptop din strainatate si acesta vine cu Windows (OEM).

In Romania se gasesc foarte multe sisteme Windows cu interfata in limba engleza, insa in alte tari, limba din interfata Windows va fi cea a  tarii respective. Nu prea o sa gasim in Italia, Spania, Germania, Franta sau in oricare alta tara, sisteme de operare Windows in limba engleza.

Daca aveti in fata un sistem Windows instalat intr-o alta limba decat cea dorita sau inteleasa de dvs. puteti descarca si instala limbi suplimentare pe sistemul de operare. In acest fel casetele de dialog, meniurile, interfata de utilizare si setarile or sa fie afisate in limba dorita.

O sa va aratam in acest tutorial cum putem descarca si instala limba romana pe un sistem Windows 10 care e in limba engleza. In acelasi fel puteti instala limba romana si pe un Windows care are interfata in limba Germana, Italiana, Spaniola, Franceza sau oricare alta.

Descarcare si instalare limba romana pe Windows 10

In primul rand ne autentificam pe Windows 10 cu un user cu drepturi administrative (de regula acesta este utilizatorul creat la instalarea sistemului), apoi deschidem “Settings” (Windows+I) si mergem la “Time & language“.


Din “Time & language” mergem la “Region & language” si adaugam limba romana sau limba care o dorim.

Din panoul care se deschide, alegeti limba care doriti sa o instalati pe Windows 10. Folositi bara de “search” pentru cautare rapida.

Dupa ce faceti click pe limba care doriti sa o instalati, va intoarceti in panoul “Time & Language“, selectati noua limba si click pe optiunea “Set as default“.
Atentie, ca dupa ce faceti click pe “Romana”, se va deschide o noua categorie de unde trebuie sa alegeti Romana sau Moldoveneasca.

Dupa ce setam noua limba ca implicita (default), facem click pe “Options”  apoi pe butoanele de download pentru pachetele lingvistice

Dupa finalizarea download-ului, restartam calculatorul.

Lasati sa se descarce toate pachetele lingvistice inainte de restart.

Pana la acest punct am schimbat limba de afisare a meniurilor, optiunilor, setarilor si casetelor de dialog / mesaje ale Windows 10.

Welcome, Sign In, Sign Out, Shutdown au ramas in limba engleza. Aceste mesaje tinand de setarile generale ale Windows 10, valabile pentru toate conturile existente pe sistemul de operare. Mai exact, daca pe Windows 10 se va crea un nou utilizator, acetsa va avea ca limba implcita engleza.

Ca sa schimbam in totalitate limba de afisare a sistemului de operare Windows 10, deschidem Control Panel (Panoul de Control), mergem la “Regiune“, apoi in tab-ul “Administrative”  facem click pe optiunea “Copy Settings” / “Copiere setari“.

Bifam optiunile “Ecranul de bun venit si conturile de sistem” si “Conturi noi de utilizatori”.

OK & Restart.

Dupa repornirea sistemului Windows 10, toate msajele vor fi afisate in limba romana sau in cea dorita de dvs.

Aplicatiile care vor fi instalate pe Windows 10, se vor instala in limba romana, daca au disponibil pachet lingvistic. Unele aplicatii, in special cele ale Windows 10 vor trece automat din limba engleza in limba romana. Pentru Microsoft Office va trebui sa instalati separat pachetul de limba romana, aceata ramanand in limba setata la instalare.

Urmand pasii acestui tutorial puteti reveni oricand la limba anterioara sau la alta dorita de dvs.

CHANGE SYSTEM DISPLAY LANGUAGE IN WINDOWS 10

How to » Microsoft » Cum sa schimbam limba sistemului de operare Windows 10 pe laptop sau PC

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment