Restrictionati accesul la diferite aplicatii in Windows cu Simple Run Blocker

Atunci cand computerul dvs este folosit si de alti utilizatori (familie, prieteni, colegi de servici), cel mai probabil nu doriti ca acestia sa aiba acces la anumite fisiere, documente sau aplicatii instalate pe acesta. In timp ce fisierele si folderele le puteti ascunde folosind diverse metode (cea mai simpla solutie fiind bifarea optiunii Hidden in proprietatile acestora), cand vine vorba de aplicatii, chiar daca stergem shortcut-urile acestora de pe desktop sau din Start Menu/Start Screen, acestea tot pot fi accesate din Program Files. De aceea, pentru a bloca accesul altor utilizatori la anumite aplicatii instalate in sistem, cel mai simplu este sa folosim un program third-party cum este Simple Run Blocker.

Simple Run Blocker este o utilitate gratuita prin intermediul careia utilizatorii pot restrictiona accesul altor persoane care folosesc computerul la aplicatiile selectate de acestia. Interfata utilitatii este extrem de simpla, utilizatorii putand adauga aplicatiile la care doresc restrictionarea accesului printr-un simplu drag&drop (trageti executabilul aplicatiei respective peste interfata utilitatii), sau dand click pe butonul plus si selectand executabilul).

Simple-Run-Blocker

De asemenea, folosind meniul drop-down afisat in partea dreapta-sus a Simple Run Blocker, utilizatorii pot crea rapid liste pentru acces (whitelist) sau restrictionare (blacklist), sau pot dezactiva blocarea pentru toate aplicatiile listate in program. Creand o lista de acces, utilizatorii pot bloca accesul la toate aplicatiile instalate in sistem cu exceptia celor aflate in lista respectiva, iar creand o lista de restrictionare, utilizatorii pot bloca accesul doar la aplicatiile aflate in acea lista. Dupa crearea uneia dintre cele doua listele posibile, pentru ca modificarile facute sa aiba efect (mai exact, pentru ca accesul la aplicatii sa fie blocat), dati click pe butonul Save (check mark).

Simple-Run-Blocker-Type

Dupa ce faceti aceste setari, ori de cate ori un utilizator va incerca sa acceseze o aplicatie aflata in blacklist (sau care nu se gaseste pe whitelist), sistemul va afisa un mesaj de eroare care specifica faptul ca accesul la respectiva aplicatie este restrictionat.

Simple-Run-Blocker_Restrictions

Download Simple Run Blocker.

Nota: Simple Run Blocker este o aplicatie portabila (nu necesita instalare), compatibila cu sistemele de operare Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8/8.1

STEALTH SETTINGS – Restrict access to Windows applications with Simple Run Blocker

How to » Downloads » Restrictionati accesul la diferite aplicatii in Windows cu Simple Run Blocker

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment