Cum putem dezactiva notificarea de upgrade la Windows 10 in Windows 7 si Windows 8

De cateva zile, Microsoft forteaza upgrade-ul vechilor sisteme de operare Windows 7 si Windows 8 la noul Windows 10. Nu ar fi fost nimic anormal sau suparator daca acest upgrade ar fi venit ca “optional” asa cum a fost el lansat in vara anului trecut.
In urma cu cateva zile am scris despre instalarea automata a upgrade-ului la Windows 10, fara acordul utilizatorilor, si am dat o solutie care sa ajute la blocarea acestui upgrade automat. Microsoft a schimbat statusul de upgrade, de la “optional” la “recomandat”, ceea ce inseamna ca el se poate instala in background fara o acceptare in prealabil.

Cum putem bloca instalarea / upgrade-ul automat de la Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1 la Windows 10

Utilizatorii care au blocat acest upgrade, sunt stresati in continuare la fiecare pornire de sistem (vorbim aici de Windows 7 si Windows 8), cu “invitatia” de upgrade imediat la Windows 10, sau posibilitatea de a-l programa pentru o alta ora sau data. Eventual, la noapte.

upgrade_windows_10

Pe langa acest mesaj care apare in screen la fiecare pornire a calculatorului, in systray (coltul in dreapta-jos unde este si ceasul),  apar notificari si logo Windows 10, care invita periodic la upgrade.

Cum putem bloca notificarea de upgrade la Windows 10 si eliminarea logo-ului Windows 10 din System Tray

Responsabil pentru aceste notificari este update-ul KB3035583, care poate fi blocat si dezinstalat foarte usor de oricine doreste sa scape de aceasta notificare.

Deschidem Command Prompt (CMD) cu privilegii de Administrator, apoi scriem linia de comanda:

wusa /uninstall /KB:3035583

CMD

Asteptam pana update-ul KB:3035583 este gasit, apoi click pe butonul Yes din caseta de dialog.

cmd3

La finalizarea dezinstalarii update-ului KB:3035583, restartati calculatorul. Dupa pornire, mesajul de upgrade la Windows 10 nu o sa mai apara. Nici in screen si nici notificare in systray.

Dezactivare Windows 10 Upgrade in Windows 7 / Windows 8

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Microsoft » Cum putem dezactiva notificarea de upgrade la Windows 10 in Windows 7 si Windows 8

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR