The font Cambria / Calibri isn’t available on OS X. It was replaced with Times New Roman.

Prin definitie, fontul reprezinta stilul grafic al scrisului digital. Litere, numere, simboluri si alte caractere, toate sunt definite de un font.

Steve Jobs, regretatul CEO al Apple, a fost un fan al caligrafiei si a reusit sa aduca aceasta pasiune a sa si pe sistemele de operare OS X. Acest sistem de operare, are acum unele dintre cele mai frumoase fonturi, iar o parte din ele au fost imprumutate de-a lungul anilor si de catre Microsoft pe sistemele de operare Windows.
Astazi sunt milioane de fonturi unice, iar sistemele de operare OS X si Microsoft au pe langa fonturile comune, si cateva fonturi patentate, proprii.
Calibri si Cambria sunt sunt fonturi create de Microsoft pentru pachele Office, in special pentru Word Office.
Atunci cand transportam un fisier Word Office de pe Windows, pe un sistem de operare OS X care foloseste Pages ca aplicatie de vizualizare si editare pentru fisierele word, sa intalnim la deschiderea fisierului .doc sau .docx, mesajul:

The font Cambria isn’t available on OS X. It was replaced with Times New Roman
The font Calibri isn’t available on OS X. It was replaced with Times New Roman

Screen Shot 2016-04-08 at 16.54.11

Acest lucru inseamna ca textul din documentul respectiv, este scris cu un font care nu se regaseste instalat pe OS X. Solutia este simpla. Trebuie sa gasim aceste fonturi, sa le descrcam si sa le instalam pe OS X.

Download Cambia si Calibri font pentru OS XExternal link

Cum instalam fonturi pe Mac OS X

Este aproape la fel de simplu ca si pe Windows.

1. Dezarhivam continutul arhivei descarcate la link-ul de mai sus, apoi vizualizam si selectam fonturile care suntem interesati sa le instalam. Click-dreapta si deschidem cu Font Book.

Font Book OS X

2. Urmam instalarea fonturilor cu Font Book. aici vom putea crea propriile librarii de fonturi, putem activa si dezactiva fonturi pe OS X.

FontBook OS X

Acum putem deschide orice fisier Word primit de pe Windows, care contine text scris cu aceste fonturi caracteristice pachetului Microsoft Office.

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » The font Cambria / Calibri isn’t available on OS X. It was replaced with Times New Roman.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment