Schimba, Seteaza, Corecteaza Ora (Ceasul) in Windows 10 dupa trecerea la Ora de Vara

In mod normal, sistemul de operare Windows 10 stie sa seteze automat ceasul (ora si data) in functie de locatia (fusul orar) pe care sunteti dvs. Se pare totusi ca dupa trecerea la ora de vara, pe majoritatea PC-urilor cu Windows 10, ora a aparut decalata cu plus o ora. In loc de ora 11:00 cat ar fi fost normal, sistemul ne arata ora 12:00.

Windows Time

Pe Windows 10, avem mai multe optiuni de setare “time zone” – data si ora in functie de regiune – si “set time” – functie care in mod normal ar trebui sa stie sa seteze corect data, ora si calendarul in functie de locatie. Ambele sunt setari automate.
Problema este ca dupa ce in Romania s-a trecut la ora de vara, care presupune ca ceasurile sa fie date inainte cu o ora, Microsoft “a decis” ca ceasul sa fie dat inainte cu doua ore. :-) Asadar, in Windows 10, ora 3:00 a devenit ora 5:00, dupa setarile automate.
Solutia pentru a seta corect ceasul in Windows 10, este sa dezactivam aceste setari automate. Mergem in Start Menu, Settings, apoi deschidem “Time & language

Time_Settings_Windows_10

La “Date and Time” lasam activa optiunea “Set time automatically“, si dezactivam optiunea “Set time zone automatically” – OFF.
La “Time zone” alegem locatia in care ne aflam, apoi activam optiunea “Adjust for daylight time automatically

SetClockWindows10

Aceasta problema cu ceasul din Windows 10, se pare ca este data de identificarea incorecta a locatiei PC-ului sau laptopului. Vom vedea cand se va trece la ora de iarna in Romania, daca vor mai fi probleme cu sistemele Windows 10.

Schimba, Seteaza, Corecteaza Ora (Ceasul) in Windows 10 dupa trecerea la Ora de Vara

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment