Cum putem boota in Safe Mode in Android

La fel ca orice alt sistem de operare, Android nu este ocolit de erori sau probleme cu aplicatiile, de multe ori utilizatorii observand ca acesta fie nu functioneaza corect fie se blocheaza sau isi da restarturi bruste (de cele mai multe ori din cauza anumitor aplicatii incompatibile cu versiunea de sistem folosita, sau din cauza customizarii sistemului cu diferite ROM-uri experimentale). In astfel de situatii, la fel ca in cazul sistemelor de operare Windows, o mare parte din probleme pot fi rezolvate daca se booteaza in Safe Mode. Insa cati dintre utilizatorii Android stiu sa booteze sistemul in Safe Mode?

android-safe-mode

Cum bootam Android in Safe Mode?

Din pacate, pentru utilizatorii de dispozitive care ruleaza Android 4.0 sau versiuni anterioare ale acestuia, nu exista un mod universal de a boota in Safe Mode. Fiecare dispozitiv sau brand in parte are propria combinatie care permite utilizatorului sa booteze Android-ul in Safe Mode. Anumite dispozitive necesita restartarea dispozitivului, apoi, la afisare logo-ului, utilizatorii trebuie sa apese in acelasi timp butoanele de volume up si volume down. Altele folosesc diferite combinatii de taste sau chiar doar butonul de Meniu al dispozitivului.

Pentru posesorii de dispozitive cu Android 4.0 sau versiuni mai vechi ale acestuia care doresc sa booteze sistemul in Safe Mode, este recomandat sa caute informatii pe site-urile producatorilor dispozitivelor respective (sau pe Google, de exemplu boot Samsung Galaxy S into Safe Mode).

Utilizatorii de dispozitive cu Android 4.1 sau versiuni mai noi ale sistemului de operare pot boota in Safe Mode folosind urmatoarea metoda:

  • cu dispozitivul pornit, apasati lung butonul de Power pentru a afisa meniul Power
  • apoi apasati lung pe optiunea Power Off afisata in meniu
  • va fi afisat un mesaj care va intreaba daca doriti sa restartati dispozitivul in Safe Mode

reboot-android-in-safe-mode

  • apasati OK; dispozitivul va boota acum in Safe Mode

Dupa ce bootati dispozitivul in Safe Mode, in cazul in care acesta are aceleasi probleme pe care le prezenta si inainte, va trebui sa resetati dispozitivul la setarile din fabrica. Daca dispozitivul se comporta normal si nu mai prezinta problemele dinainte sa bootati in Safe Mode, cel mai probabil acestea sunt create de o aplicatie instalata. Recomandarea este sa dezinstalati aplicatiile care banuiti ca ar fi responsabile, apoi sa le reinstalati pe rand pentru a identifica-o pe cea care cauzeaza probleme.

STEALTH SETTINGS – How to boot Android in Safe Mode

Cum putem boota in Safe Mode in Android

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment