Cum putem combina contactele duplicate in Android

Unul dintre cele mai importante feature-uri ale sistemului de operare Android (sau ale smartphone-urilor, in general) este posibilitatea de a sincroniza contactele din diferite surse cum ar fi Facebook, Twitter si Google cu cele din telefon, in felul acesta utilizatorii asigurandu-se ca nu vor trebui sa reintroduca manual contactele din Adress Book ori de cate ori vor schimba telefonul sau vor face reinstalare/upgrade de software sau pur si simplu vor reveni la setarile din fabrica ale acestuia. Exista totusi si un aspect mai complicat al acestui feature, si anume faptul ca de foarte multe ori utilizatorii se pot trezi cu un numar relativ impresionant de contacte duplicate (dintre care unul sa contina un numar de telefon si o adresa de e-mail, iar celalalt sa contina alt numar de telefon, al aceleiasi persoane, si imaginea acesteia de contact).

Din fericire, exista si solutii pentru acest mic (sau mare, in functie de cum sunt privite lucrurile) neajuns al sincronizarii de contacte, si anume combinarea contactelor duplicate, fie din Google Contacts, fie folosind anumite aplicatii pentru Android.

Cum putem combina contactele duplicate din Android folosind Google Contacts

Cum marea majoritatea a utilizatorilor de smartphone-uri cu Android obisnuiesc sa sincronizeze contactele din telefon cu conturile de Google, o metoda simpla de a scapa de contactele duplicate este combinarea acestora in Google Contacts.

Pentru a face acest lucru utilizatorii trebuie sa se logheze cu userul folosit pe smartphone-ul cu Android in pagina de home a Google Contacts, apoi sa dea click pe My Contacts pentru a afisa toate contactele sincronizate intre dispoziv si contul Google.

Apoi trebuie selectat (optional, sau puteti folosi comanda direct pentru My Contacts) grupul de contacte pe care doriti sa-l scanati pentru identificarea contactelor duplicate, dati click pe butonul More, apoi selectati optiunea Find & merge duplicates (de asemenea, puteti selecta manual contactele duplicate si selecta direct optiunea Merge).

merge-google-contacts

In cazul in care sunt descoperite contacte duplicate, acestea vor fi listate intr-un pop-up iar utilizatorii vor putea decide ce contacte doresc sa combine. Modificarea va avea loc si in telefon dupa urmatoarea sincronizare.

review-and-merge

Cum putem combina contactele duplicate direct din telefonul cu Android

Pentru a combina contactele duplicate direct din telefon, utilizatorii vor avea nevoie de ajutorul anumitor aplicatii Android care pot indeplini acest task. Una dintre aceste aplicatii este si Go Contacts EX.

Go Contacts EX este un contact manager si dialer gratuit pentru sistemul de operare Android (rolul principal al acestuia este de a customiza smartphone-ul, inlocuind managerul de contacte implicit al acestuia) care contine si un feature interesant, si anume cel de a cauta si combina contactele duplicate din telefon.

go-contacts-ex

Dupa instalarea aplicatiei, utilizatorii trebuie sa selecteze butonul Merge, apoi sa selecteze in functie de ce parametri sa fie cautate contactele duplicate: nume, numere de telefon sau adrese de e-mail.

Dupa ce contactele duplicate vor fi identificate si afisate, utilizatorii pot selecta ce contacte doresc sa combine. De asemenea, daca vor prefera Go Contacts EX contact manager-ului default, il pot folosi ca alternativa fiabila a acestuia.

merge-go-contacts-ex

Download Go Contacts EX (via Google Play).

STEALTH SETTINGS – How to merge duolicate contacts in Android

Cum putem combina contactele duplicate in Android

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment