Cum putem instala aplicatii incompatibile cu telefonul Android din Google Play

De foarte multe ori, atunci cand vrem sa instalam anumite aplicatii Android disponibile in Google Play, avem surpriza neplacuta sa observam ca acestea nu sunt compatibile cu telefonul din dotare. Acest lucru se intampla din cauza ca developerii respectivelor aplicatii le restrictioneaza pentru anumite tipuri de smartphone-uri, pentru anumite tari/regiuni sau pentru anumite versiuni de Android, desi este foarte probabil sa existe compatibilitate intre acestea.

install-bbc-iplayer-app-outside-uk

Pentru a instala aplicatiile incompatibile cu smartphone-ul din dotare fie trebuie sa facem rost de aplicatia .apk, pe care apoi o putem instala de pe SD card, fie putem folosi alte aplicatii (care de obicei functioneaza doar daca telefonul este rootat) pentru a pacali Google Play.

Market Helper este o aplicatie Android care le permite utilizatorilor sa instaleze aplicatiile incompatibile pacalind Google Play sa creada ca telefonul din dotare este de fapt un model compatibil cu acestea. Dupa instalarea aplicatiei, selectati un model popular de smartphone (ca de exemplu Samsung Galaxy S3, care este compatibil cu majoritatea aplicatiilor din Google Play) si apasati (tap) butonul Activate.

android-market-helper

Dupa ce instalati aplicatiile dorite, restartati telefonul si acesta va reveni la normal (adica modelul va fi identificat corect).

Download Market Helper (apk file).

MarketEnabler este o alta aplicatie Android care le permite utilizatorilor sa instaleze aplicatii restrictionate pentru anumite tari/regiuni. Cu ajutorul acestei aplicatii, utilizatorii pot pacali Google Play ca telefonul foloseste anumiti operatori de telefonie mobila (carriers) din anumite tari (pentru care aplicatiile nu sunt restrictionate).

android-marketenabler

Pentru ca aplicatia sa functioneze fara probleme, este recomandat ca inainte de a o folosi, utilizatorul sa sterge Google Play data (deschideti Settings > Apps > All list > Google Play Store, apoi dati tap pe Force stop, Clear data si Clear cache).

google-play-store-clear-data-and-cache

Download MarketEnabler (apk file).

Nota: Retineti ca anumite aplicatii chiar pot fi incompatibile cu modelul dvs. de smartphone. De asemenea, pentru a putea folosi aplicatiile din acest articol, telefonul dvs trebuie sa aiba root access.

STEALTH SETTINGS – How to install incompatible apps from Google Play on your Android smartphone

Cum putem instala aplicatii incompatibile cu telefonul Android din Google Play

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment