Ruleaza programe in Windows fara a le instala cu Zero Install

Atunci cand instalam aplicatii in Windows, acestea fac modificari in fisierele si in registri de sistem. In cazul in care dorim sa folosim anumite aplicatii doar temporar, dezinstalarea acestora dupa ce nu mai sunt necesare pot lasa urme care incarca sistemul si ingreuneaza functionarea acestuia. Pentru a rezolva aceasta problema, atunci cand dorim sa folosim anumite aplicatii pentru o perioada scurta de timp (si nu numai), putem folosi Zero Install pentru a rula aplicatiile respective fara a le mai instala in sistem.

Zero Install este o aplicatie gratuita cu ajutorul careia utilizatorii Windows pot rula aplicatii fara a le instala mai intai in sistem.

zero-install

Cum functioneaza Zero Install?

Zero Install creeaza cache-uri pentu aplicatiile downloadate in PC si le ruleaza direct din cache fara a mai fi necesara instalarea acestora (aplicatia foloseste direct URL-urile programelor respective pentru a le rula). Aplicatiile sunt extrase in propriile directoare in cache, de unde sunt rulate ori de cate ori este necesar (acestea nu vor fi accesibile decat pentru user-ul care foloseste Zero Install).

  • dupa instalarea Zero Install, utilizatorii pot selecta orice aplicatie din colectia afisata in Catalog, pe care o pot rula dand un simplu click pe butonul Run
  • de asemenea, utilizatorii pot adauga noi aplicatii in lista deja existenta, pentru a le putea rula fara instalare
  • in cazul in care se doreste utilizarea frecventa a anumitor aplicatii, acestea pot fi adaugate intr-o lista separata, My applications, pentru un acces mai rapid
  • cu Zero Install, utilizatorii pot folosi in paralel versiuni diferite alea aceleiasi aplicatii (acestea sunt extrase in foldere diferite) fara a exista conflicte intre acestea

Fiecare aplicatie aplicatie downloadata si rulata este stocata in propriul director cache in programul Zero Install. De asemenea, acestea sunt verificate la fiecare rulare pentru update-uri, astfel incat utilizatorii sa foloseasca mereu cele mai noi versiuni ale aplicatiilor.

Download Zero Install pentru Windows.

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8/8.1.

STEALTH SETTINGS – Run programs in Windows without installing them with Zero Install

Ruleaza programe in Windows fara a le instala cu Zero Install

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.