Cum putem preveni vizualizarea parolelor salvate in browser de catre alte persoane

Majoritatea utilizatorilor obisnuiesc sa salveze parolele pentru conturile folosite frecvent in browserele de pe care acceseaza respectivele conturi. In timp ce acest lucru ajuta userii sa economiseasca timp (si in unele cazuri sa isi recupereze perolele uitate), in anumite situatii poate sa fie un dezavantaj, permitand altor persoane (care stiu unde sa caute) sa obtina parolele salvate in browser.

password-secure

Pentru a vizualiza parolele conturilor salvate in Chrome, utilizatorii trebuie sa deschida pagina Settings a browserului, apoi sa dea click pe sectiunea Passwords (sau sa tasteze in bara de adrese chrome://settings/passwords). Apoi pot selecta fiecare camp al unui cont si sa dea click pe butonul Show.

chrome-saved-passwords

In Firefox, pentru a vizualiza parolele salvate, utilizatorii trebuie sa deschida fereastra Options, apoi, in tab-ul Security, sa dea click pe butonul Saved Passwords si pe Show Passwords.

Desi Internet Explorer nu ofera nicio modalitate buit-in pentru a vizualiza parolele salvate, utilizatorii pot folosi aplicatii terte cum ar fi IE PassView, cu ajutorul carora pot afisa toate parolele salvate in browser. De asemenea, parolele salvate in browser pot fi afisate fara ajutorul altor aplicatii vizitand anumite site-uri si folosind bookmarklet-uri gen Reveal Passwords.

Pentru a restrictiona vizualizarea paroleleor salvate in browsere de catre alte persoane, utilizatorii au optiunea de a folosi o parola master, fara care nu pot fi accesate celelalte parole salvate (feature disponibil in Firefox).

set-master-password-in-firefox

In cazul in care folositi alte browsere care nu dispun de acest feature (Chrome, Internet Explorer), puteti folosi managere dedicate pentru parole, cum ar fi LastPass.

lastpass

De asemenea, pentru a mari securitatea parolelor salvate in contul dvs de Windows si pe browserele folosite de dvs, asigurati-va mai intai ca aveti o parola puternica la contul dvs de user Windows si blocati contul ori de cate ori nu sunteti in fata computerului. In plus, atunci cand permiteti accesul altor persoane la computerul personal, urmariti atent actiunile acestora.

STEALTH SETTINGS – How to prevent other people from viewing passwords saved in browsers

Cum putem preveni vizualizarea parolelor salvate in browser de catre alte persoane

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment