Random Password Generator & Password Manager (Download & Tips)

Atunci cand vine vorba sa ne setam sau sa introducem parola pentru un cont de e-mail, pentru paypal sau pentru accesul online la contul bancar, trebuie sa avem in vedere cateva elemente de siguranta.

1. In primul rand, calculatorul de la care accesam form-ul de login sa fie destul de bine securizat. Un si anti-spyware bun care sa ne scape de si de ochii curiosilor, un care sa ne protejeze de “vizitatorii” nepoftiti din sau din .

2. O parola poate fi aflata de terte persoane si daca avem ochi curiosi in spatele nostru sau daca pe undeva este montata o camera de supraveghere care poate inregistra miscarea mainilor pe tastatura. Daca suntem acasa, acest lucru nu cred ca este valabil, insa la un Internet Cafe sau intr-o alta locatie publica, trebuie sa fim atenti.

3. Parola trebuie sa fie puternica. Strong Password. Sa aibe cel putin 6 caractere, sa nu contina data nasterii, CNP, seria si numarul CI, numarul de la masina si / sau numele parintilor, iubitei, iubitului, persoanelor apropiate sau ale animalelor de companie. Aceste parole pot fi foarte usor de ghicit de cunoscuti.
O parola puternica trebuie sa fie compusa atat din caractere mici cat si din caractere mari (hgGsUmmS) combinate cu numere (1,2,3,4,5,6…) si caractere speciale ($%@*^><).

Exemple de parole puternice:

Obo[3<38
Lxk{2?16
pc:&7F61
Vhu*7&72
sj[)8I83

Parolele de mai sus sunt parole sigure care nu pot fi ghicite si foarte greu de spart cu generatoarele de login passwords. Pe langa partea buna, exista si una mai putin buna. Parolele sunt mai greu de retinut si ar putea deveni o problema pentru cel care isi seteaza o astfel de parola. Din experienta va spun ca o astfel de parola oricat de complicata ar parea, dupa cateva tastari ale parolei o sa o retineti fara probleme. Este indicat sa va notati parola pe un notes sau intr-un fisier de care sa stiti numai dvs.

IObit ofera o solutie pentru aceasta problema. O aplicatie gratuita care va ajuta sa generati parole puternice si sa le stocati intr-un manager (password manager).

Random Password Generator v1.1 (Review & Download)

Random Password Generator by IObit.

Download Random Password Generator v1.1

password generator

Aplicatia se instaleaza foarte simplu si are o interfata (UI) foarte simpla si intuitiva. Aplicatia da posibilitatea sa alegem numarul de caractere al parolelor generate (intre 6 si 64 de caractere), tipul caracterelor in continutul parolelor si numarul de parole generate.

random password generator

Dupa ce alegem parolele generate, ele pot fi salvate intr-un Password Manager unde avem optiunea de a ne adauga notite pentru fiecare parola. ID-ul / contul pentru care este parola si alte notite.

passwords

Pentru ca Random Password Generator v1.1 este o aplicatie care se instaleaza pe sistemul de operare (, XP, ), pentru a nu fi accesata de o alta persoana, aplicatia este protejata de o parola. Parola care va cere sa o setati inca de cand instalati aplicatia, si parola pe care trebuie sa o introduceti de fiecare data cand deschideti Random Password Generator v1.1. Acum intervin doua probleme, din cauza carora nu recomandam folosirea acestei aplicatii decat strict pentru a genera parole!

Password Manager – Problema 1.

Stocarea mai multor parole sub o singura parola este o vulnerabilitate grava de securitate. Daca parola de la Password Manager ar fi descoperita de o terta persoana, aceasta ar avea acces la toate parolele stocate de dvs. in Password Manager.

Password Manager – Problema 2.

Mult mai grava decat prima problema, este stocarea parolelor si a detaliilor de cont intr-o baza de date PWDATABASE.DB (SQLite) aflata in folderul de instalare al Random Password Generator v1.1.

C:Program FilesIObitRandom Password GeneratorPWDATABASE.DB

password db

Parolele si detaliile conturilor din Password Manager sunt stocate necriptat in PWDATABASE.DB. Daca deschidem fisierul PWDATABASE.DB intr-un simplu Notepad, o sa avem o mare surpriza.

SQLite Passwords

Toate parolele puternice generate si salvate in password manager (date ca exemplu mai sus) , pot fi aflate foarte usor de oricine, fara a fi nevoie de parola managerului de parole. In plus, sunt foarte vizibile si detaliile scrise in Password Manager.

Concluzie:

Random Password Generator v1.1 ese o aplicatie foarte buna pentru cine doreste sa-ti genereze parole puternice pentru conturile online, insa optiunea Password Manager este indicata numai pentru cei care sunt siguri ca de la PC-ul lor nu mai are acces o alta persoana (acces direct sau de la distanta).
Sa speram ca dei de la IObit vor dezvolta aceasta aplicatie si pe viitor vor elimina problema legata de PWDATABASE.DB.

Random Password Generator & Password Manager (Download & Tips)

How to » Downloads » Random Password Generator & Password Manager (Download & Tips)

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment