Disable Microsoft Office 2010 Upload Center – Systray Icon & MSOSYNC.EXE

Disable Microsoft Office 2010 Upload Center – Systray Icon & MSOSYNC.EXE

Dupa ce instalam este bine sa ne gandim daca toate procese si aplicatiile instalate de aceasta suita ne sunt utile. Majoritatea folosim Microsoft Office pentru Excel, PowerPoint, Word Office, OneNote si Outlook, insa pe langa aplicatiile de baza se mai instaleaza si alte tool-uri suplimentare care pentru majoritatea userilor nu sunt altceva decat procese in plus pe CPU si RAM. Un exemplu este “Shared Folder Synchronization” (fostul Groove)  care apare in Context Menu. Daca nu folosim Microsoft SharePoint Workspace 2010, optiunea “Shared Folder Synchronization” devine un link deranjant pe Context Menu. .

Un alt tool prezent in suita Microsoft Office 2010 Professional Plus este Microsoft Office 2010 Upload Center.

Office 2010 Upload Center

Acest tool este foarte util celor care doresc sa-si sincronizeze fisierele Office in lucru pe servere.

What is the Microsoft Office 2010 Upload Center?
Microsoft Office 2010 Upload Center now gives you a way to see the state of files you’re uploading to a server, in one location. When you upload a file to a web server, Microsoft first saves that file locally to the Office Document Cache before it starts the upload, which means that you can save changes and immediately continue working even when you are offline or have a bad network connection. The Microsoft Office Upload Center lets you keep track of how uploads are progressing, and whether any files need your attention.

Pentru un utilizator de care nu foloseste sincronizarea documentelor de pe calculator / laptop pe web servere, atat iconita orange din systray (coltul din dreapta-jos) cat si procesul MSOSYNC.EXE sunt in plus.

office upload center

Cum dezactivam iconita Office Upload Center din systray.

1. Click-dreapta pe iconita si click “Settings”.

settings office upload center

2. In fereastra Microsoft Office Upload Center Settings debifam casuta din dreptul “Display icon in notification area” si apasam OK.

office upload center settings

Dupa ce scoatem inconul din systray, va trebui sa eliminam si MSOSYNC.EXE din .

1. In > “Search programs end files” > tastam “” si apasam Enter.

msconfig

2. In mergem in tab-ul Startup si debifam casuta din dreptul Microsoft Office 2010.

startup  - ms office 2010

Pe coloana “Startup Item” este posibil sa aveti mai multe procese cu numele “Microsoft Office 2010” (cum este si exemplul de mai sus). Pentru a nu opri alt proces din greseala, mergeti cu mouse-ul deasupra  coloanei “Command” pe linia procesului pentru a vedea exact care pentru MSOSYNC.EXE.

Apply & OK pentru a salva modificarea facuta. Restrat.

Daca avem nevoie vreodata sa deschidem Microsoft Office 2010 Upload Center, click Start Menu > All Programs > Microsoft Office > Microsoft Office 2010 Tools.

Microsoft Office 2010 - Start Menu

Remove Office Upload Center From Taskbar SysTray.

How to » Microsoft » Disable Microsoft Office 2010 Upload Center – Systray Icon & MSOSYNC.EXE

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment