Dezinstalati aplicatii din Android in functie de cat de des sunt folosite, cate date consuma sau cat spatiu ocupa in sistem

Majoritatea uninstallerelor pentru sistemul de operare Android afiseaza aplicatiile instalate in sistem fie in ordine alfabetica, fie in ordinea cronologica in care acestea au fost instalate. AVG Uninstaller este o aplicatie noua si gratuita pentru Android care le ofera utilizatorilor posibilitatea sa selecteze aplicatiile pe care doresc sa le dezinstaleze in functie de cat de des sunt acestea folosite, cate date mobile (internet) folosesc acestea, cata baterie consuma sau cat spatiu ocupa pe memoria interna sau externa a dispozitivului cu Android.

avg-uninstaller

Cum functioneaza AVG Uninstaller?

AVG Uninstaller sorteaza aplicatiile instalate in Android in 4 categorii:

  • App usage (analizeaza aplicatiile pentru a identifica cat de des si cat de mult sunt acestea folosite)
  • Data usage (listeaza aplicatiile care se conecteaza cel mai des la internet si consuma cele mai multe date mobile)

data-usage

  • Battery usage (listeaza aplicatiile care consuma cel mai mult din bateria dispozitivului)

battery-usage

  • Storage usage (listeaza aplicatiile care ocupa cel mai mult spatiu – individual – in memoria interna sau externa a dispozitivului cu Android)

storage-usage

Bazandu-se pe informatiile afisate de AVG Uninstaller despre aplicatiile instalate pe Android, utilizatorii pot elibera spatiu pe dispozitiv (dezinstaland aplicatiile care ocupa spatiu foarte mult sau aplicatii care nu sunt folosite si ocupa spatiu degeaba), economisi baterie si reduce consumul de date mobile (dezinstaland aplicatii care consuma foarte mult, atat baterie cat si date) si, de asemenea, pot afla si ce aplicatii se conecteaza la Internet (cel putin in scop informativ).

In plus, utilizatorii pot seta proprii parametri in functie de care AVG Uninstaller sa sugereze ce aplicatii trebuiesc dezinstalate (in mod default, filtrul sugereaza spre dezinstalare aplicatii care nu au mai fost folosite de cel putin o saptamana si care sunt mai mari de 2 MB). Aplicatia se ofera sa sugereze saptamanal ce aplicatii trebuiesc dezinstalate, optiunea ce poate fi complet dezactivata sau al carui intreval poate fi modificat (odata la doua saptamani sau lunar).

Download AVG Uninstaller (via Google Play).

Note: Aplicatiile de sistem sau cele care nu au fost instalate din Play Store nu sunt afisate de AVG Uninstaller. De asemenea, cum informatiile despre aplicatii nu pot fi afisate retroactiv, va trebui sa asteptati cel putin 3 zile pentru ca AVG Uninstaller sa determine corect in ce categorie sa includa aplicatiile.

STEALTH SETTINGS – Uninstall Android apps based on daily usage, date usage or storage usage

Dezinstalati aplicatii din Android in functie de cat de des sunt folosite, cate date consuma sau cat spatiu ocupa in sistem

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.