Cum putem rula din nou Setup Assistant in OS X fara a reinstala sistemul

Daca snteti utilizator OS X si doriti sa schimbati numele utilizatorului folosit pe Mac-ul din dotare sau sa verificati daca sistemul functioneaza corect, puteti face acest lucru fortand sistemul sa ruleze din nou asistentul de Setup (Setup Assistant) care in mod normal este rulat imediat dupa o (re)instalare de OS.

setupassistant

Cum putem forta OS X sa ruleze din nou asistentul de Setup fara a reinstala sistemul de operare?

  • bootati sistemul in modul single-user (command-line) tinanad apasate tastele Control+S pe tastatura in momentul bootarii
  • dupa bootarea in command-line, tastati comanda   mount –uw /   pentru a monta sistemul ca read/write (in mod default acesta este doar read/only)
  • apoi tastati, pe rand comenzile urmatoare pentru a sterge setarile efectuate sistemului la rularea initiala a asistentului de Setup si pentru a sterge userul pe care doriti sa il inlocuiti:
    • rm – R /Library/Preferences
    • rm – R /Users/user-name   (unde inlocuiti user-name cu numele actual al userului dvs)
    • rm /var/db/dslocal/nodes/Default/users/user-name.plist (unde inlocuiti din nou user-name cu numele userului dvs; de exemplu, stealth.plist)
  • apoi stergeti fisierul creat de OS X dupa rularea asistentului de Setup folosind comanda   rm /var/db/ .AppleSetupDone

Dupa introducerea acestor comenzi, restartati sistemul (folositi comanda reboot) si veti observa ca Mac-ul dvs va boota in mod normal (in cazul in care inainte aveati probleme de bootare), insa dupa pornirea sistemului acesta va rula din nou asistentul de Setup. Succes!

STEALTH SETTINGS – How to re-run Setup Assistant in OS X without reinstalling the system

Cum putem rula din nou Setup Assistant in OS X fara a reinstala sistemul

About the author

stealth

Leave a Comment