Cum putem modifica aplicatiile default in Windows 8.1

Desi Windows 8 a fost lansat acum mai bine de un an, sunt destui utilizatori care au upgradat direct de la Windows 7 la Windows 8.1, ceea ce inseamna ca acestia nu au avut inca timp sa se obisnuiasca cu noul sistem de operare si nu au descoperit toate setarile pentru a-si configura sistemul dupa preferinte.

Inca de la primele editii de Windows, Microsoft a oferit la pachet cu sistemele de operare aplicatii proprii cum ar fi browser-ul Internet Explorer sau Windows Media Player-ul. In Windows 8 si Windows 8.1, odata cu introducerea aplicatiilor moderne, numarul de de aplicatii proprii a crescut semnificativ, si, in timp ce Microsoft-ul nu obliga utilizatorii sa le foloseasca neaparat pe acestea, la instalarea sistemului de operare respectivele aplicatii sunt setate ca default.

modren-apps

In cazul in care folositi Windows 8.1 si doriti sa modificati aplicatiile default pentru diferite activitati (navigare Internet, vizualizare imagini si/sau videoclipuri, muzica, e-mail etc.) urmati instructiunile de mai jos.

Cum modificam aplicatiile default din Windows 8.1?

  • deschideti meniul Charms, dati click pe Settings apoi pe Change PC settings

change-pc-settings

  • in fereastra de setari, selectati Search and apps din panoul din partea stanga

search-and-apps

  • in meniul afisat in stanga dati click pe Defaults, apoi, in partea dreapta, dati click pe fiecare intrare in parte pentru a modifica aplicatia default pentru respectiva activitate (va fi afisata o lista cu toate aplicatiile instalate in sistem care pot reda activitatea selectata)

windows-8.1-defaults

Si gata. Modificarile au loc imediat, utilizatorii netrebuind sa salveze noile setari. Enjoy Windows 8.1!

STEALTH SETTINGS – How to change default apps in Windows 8.1

Cum putem modifica aplicatiile default in Windows 8.1

About the author

stealth

Leave a Comment