Cum putem preveni instalarea de software-uri aditionale la instalarea unor aplicatii in Windows

Nu cred ca exista utilizator Windows care sa nu fi instalat neintentionat diverse programe third-party (crapware), venite la pachet cu alte aplicatii folosite la un moment dat. In marea majoritate a cazurilor, acest lucru poate fi evitat daca utilizatorii sunt atenti si debifeaza optiunile de adaugare pentru respectivele programe in dialogurile de setup ale anumitor aplicatii instalate in sistem. Insa uneori, din graba, se intampla sa apasam pe Next fara a observa acele optiuni, iar rezultatul este un nou home page pentru browser sau cateva toolbar-uri de care am fi preferat sa ne lipsim.

Din fericire pentru utilizatorii Windows care se gasesc destul de des in situatia descrisa mai sus (dar si pentru ceilalti), exista o solutie simpla pentru a preveni instalarea programelor aditionale nedorite odata cu aplicatiile legitime folosite, si anume Unchecky.

Unchecky este o aplicatie gratuita care previne instalarea programelor third-party nedorite in Windows, venite la pachet cu anumite aplicatii instalate la un moment dat de utilizatori. Aceasta va deselecta automat optiunile irelevante (instalare de toolbar-uri sau modificare de home page) la instalarea de noi aplicatii, astfel incat utilizatorii nu vor mai trebui sa debifeze manual respectivele optiuni.

unchecky

De asemenea, Unchecky va avertiza utilizatorii atunci cand acestia vor accepta instalarea unui potential program nedorit. Iar in cazul in care oferta de a instala programe aditionale nu este mentionata in setup-ul unei aplicatii, Unchecky va atentiona utilizatorii despre aceasta.

unchecky-warning

Unchecky se auto-updateaza fara a necesita interventia utilizatorilor, si in plus, serviciul poate fi suspendat atunci cand utilizatorii nu intentioneaza sa instaleze aplicatii noi (Suspend), si restaurat la nevoie (Resume).

unchecky-service

Download Unchecky.

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8/8.1

STEALTH SETTINGS – Prevent installing unwanted software when installing apps in Windows

Cum putem preveni instalarea de software-uri aditionale la instalarea unor aplicatii in Windows

About the author

stealth

Leave a Comment