Cum putem customiza Start Button in Windows 8.1

Anul trecut, cand Microsoft a lansat Windows 8, cea mai mare surpriza a fost renuntarea la butonul de Start si la meniul de Start, lucru care a nemultumit foarte multi utilizatori. Tinand cont de feedback-ul primit, in update-ul Windows 8.1 Microsoft a reintrodus Start Button, desi acesta deschide acum Start Screen-ul, care a inlocuit Start Menu in cel mai nou sistem de operare Windows.

Din pacate insa, Microsoft nu ofera utilizatorilor nicio posibilitate de a customiza Start Button dupa preferintele fiecaruia, singura solutie pentru a face acest lucru fiind apelarea la software-uri third-party.

Windows 8.1 Start Button Changer este o utilitate gratuita care le permite utilizatorilor Windows 8.1 sa inlocuiasca butonul de Start default cu unul custom. Aplicatia este usor de folosit si nu necesita instalare, utilizatorii netrebuind sa modifice fisiere de sistem pentru a customiza Start Button.

start-button-changer

Cum se foloseste Windows 8.1 Start Button Changer?

  • rulati aplicatia si dati click pe butonul Change
  • selectati imaginea care doriti sa fie afisata in locul butonului de Start (aceasta va fi redimensionata automat de catre aplicatie, deci nu trebuie sa tineti cont de dimensiuni specifice) si dati click pe Open
  • pentru a customiza si imaginea afisata atunci cand tinem cursorul mouse-ului deasupra butonului de Start (hover image), dati click-dreapta pe butonul Change si selectati optiunea Change Mask Image

Change-start

Windows 8.1 Start Button Changer va restarta automat Windows Explorer pentru ca modificarile facute sa aiba efect (afisarea noii imagini selectate ca Start Button). In plus, utilizatorii pot oricand restaura imaginea default a butonului de Start dand click pe butonul Restore.

Download Windows 8.1 Start Button Changer.

Nota: Pentru a customiza butonul de Start al Windows 7, folositi o versiune anterioara a aplicatiei, disponibila aici.

Credit @door2windows

STEALTH SETTINGS – How to customize Start Button in Windows 8.1

Cum putem customiza Start Button in Windows 8.1

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment