Cum putem dezactiva butonul de Start in Windows 8.1

Cum spuneam si in urma cu cateva zile, una dintre modificarile aduse de Microsoft sistemului de operare Windows 8 a fost scoaterea butonului de Start si a meniului de Start (acesta din urma fiind inlocuit de Start Screen). Insa Microsoft s-a razgandit in Windows 8.1, si a reintrodus Start Button, dar spre dezamagirea multora, nu acesta a fost cazul si pentru Start Menu.

Avand in vedere ca majoritatea utilizatorilor care au dorit ca butonul de Start sa fie reintrodus se asteptau ca odata cu acesta sa fie reimplementat si meniul de Start, multi sunt de parere ca noul buton de Start este nefolositor, singura “calitate” a acestuia fiind aceea de a ocupa spatiu pe Taskbar. Daca si dvs sunteti de aceeasi parere, cel mai probabil va doriti sa puteti dezactiva Start Button in Windows 8.1.

Start-Buttom-removed

Cum dezactivam butonul de Start in sistemul de operare Windows 8.1?

StartIsGone este o aplicatie gratuita si portabila (nu necesita instalare) care le permite utilizatorilor sa ascunda Start Button si sa reclame spatiul pe care acesta il ocupa pe Taskbar.

Aplicatia nu are interfata, aceasta adaugand doar o iconita in systray cu cateva optiuni in meniul de click-dreapta. Pentru a dezactiva (sau mai degraba ascunde) butonul de Start, dati click pe iconita StartIsGone din system tray, apoi selectati Run at Startup din meniu (astfel acesta va disparea de fiecare data cand Desktop-ul va fi afisat). Iar in cazul in care vi se va face dor din cand in cand de Start Button, selectati optiuna Exit (tot din meniul de click-dreapta).

StartIsGone

Download StartIsGone.

Nota: Aplicatia este disponibila in doua versiuni separate, pentru 32 biti si pentru 64 biti.

Credit @Winaero

STEALTH SETTINGS – How to disable Start Button in Windows 8.1

Cum putem dezactiva butonul de Start in Windows 8.1

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment