Sterge periodic fisierele temporare din Windows cu Auto Cleaner

Cu timpul, Windows-ul strange un numar impresionabil de fisiere temporare care ingreuneaza functionarea sistemului. De aceea utilizatorilor li se recomanda sa foloseasca din cand in cand utilitatea Disk Clean-up, care vine la pachet cu sistemul de operare, pentru a mari performanta Windowsului si pentru a elibera spatiu pe hard-disk.

Insa, cel mai probabil sunt destui utilizatori care, ca si mine, uita sa curete periodic fisierele temporare si apoi se enerveaza pe sistem pentru ca functioneaza greoi sau se mira ca spatiul pe partita pe care este instalat Windowsul a disparut aparent fara niciun motiv. Daca si dvs va regasiti printre cele scrise mai sus, solutia vine sub forma unei aplicatii care automatizeaza stergerea fisierelor temporare dupa un anumit interval de timp.

Auto Cleaner este o aplicatie gratuita si portabila (nu necesita instalare) care le permite utilizatorilor sa automatizeze periodic stergerea fisierelor temporare din sistem, astfel incat acesta sa fie pastrat intr-o performanta optima.

Imediat dupa rularea aplicatiei, aceasta afiseaza un mesaj prin care anunta utilizatorul ca stergerea fisierelor temporare va fi efectuata o data la 24 de ore. Auto Cleaner va rula in background (cu un consum minim de resurse) si va plasa o iconita in systray, de unde userii pot inchide aplicatia, sau pot efectua manual o curatare a fisierelor temporare.

autocleanup

De asemenea, aplicatia afiseaza notificatii care avertizeaza userii cand sunt sterse fisierele temporare.

performing-cleanup

In cazul in care afisarea acestor notificatii va deranjeaza, puteti sa le dezactivati rapid dand click-dreapta pe iconita Auto Cleaner din system tray si selectand Disable Baloon Notification.

disable-notification

In mod default, Auto Cleaner va sterge automat fisierele temporare din sistem odata la 24 de ore, insa intervalul de timp poate fi modificat in functie de preferintele utilizatorilor. Tot ce trebuie sa faceti este sa editati fisierul .ini  CleanerConfig (Open with Notepad) creat in aceeasi locatie cu aplicatia dupa prima lansare a acesteia (puteti selecta orice interval doriti; aveti grija sa transformati intervalul in ore).

setup-cleaner

Odata ce setati noul interval, salvati fisierul .ini si restartati aplicatia.

Download Auto Cleaner.

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8.

STEALTH SETTINGS – Periodically delete temporary files in Windows with Auto Cleaner

Sterge periodic fisierele temporare din Windows cu Auto Cleaner

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment