Cine ti-a vizualizat profilul – noul virus de pe Facebook

Utilizatorii Facebook ar trebui sa tina cont de faptul ca Facebook nu le ofera posibilitatea de a afla care sunt utilizatorii care le vizualizeaza profilul. Orice aplicatie care pretinde ca poate face acest lucru este mai mult ca sigur o inselatorie care profita de naivitatea si de dorinta acestora de a afla daca anumiti utilizatori le verifica update-urile de statusuri, fotografii sau alte evenimente.

Zilele acestea inselatoria a luat forma unei aplicatii care a reusit cumva sa fure codul token al aplicatiei Instagram si posteaza in locul utilizatorilor mesaje in care sunt tag-uiti prietenii (de pe Facebook) acestora, ceea ce face ca virusul sa se raspandeasca foarte rapid.

vizualizari-profil-facebook

Orice utilizator care da click pe respectiva aplicatie, este redirectionat catre siteuri periculoase, printre care si un site care contine virusul polimorfic Trojan.Heur (ceea ce face ca problema sa fie mult mai grava decat ar fi fost daca aplicatia ar fi fost singura care s-ar fi raspandit).

Alte site-uri catre care sunt redirectionati cei care cad prada acestei inselatorii fie contin sondaje si concursuri false, fie sunt site-uri de pishing (care atenteaza la informatiile personale si bancare), fie contin alte tipuri de pericole informatice, care le pot produce daune destul de mari victimelor.

iphone_fraud

De aceea le recomandam utilizatorilor Facebook sa aiba grija ce aplicatii Facebook acceseaza si sa fie putin mai sceptici atunci cand li se ofera pe tava anumite lucruri care contravin politicii de intimitate a Facebook-ului.

STEALTH SETTINGS – Who viewed your profile – the new virus on Facebook

Cine ti-a vizualizat profilul – noul virus de pe Facebook

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment