Verifica sanatatea si performanta hard disk-ului cu HDD Expert

Unul dintre cele mai importante componente ale unui computer este hard-diskul acestuia, pe care sunt stocate informatii importante pentru utilizator. O eroare de hard-disk poate avea consecinte grave, cum ar fi pierderea respectivelor informatii. Pentru a evita astfel de situatii, utilizatorilor li se recomanda sa verifice frecvent starea de sanatate a hard-diskurilor din dotare si, de asemenea, sa faca periodic backup-uri pentru informatiile stocate pe acestea.

HDD Expert este o utilitate gratuita cu ajutorul careia utilizatorii sistemelor de operare Windows pot verifica starea de sanatate a hard-diskurilor (in cazul in care PC-ul are conectate mai multe hdd-uri, fiecare dintre acestea sunt afisate si analizate de catre aplicatie) si performanta acestora.

hdd-expert

Prin intermediul HDD Expert utilizatorii pot afla informatii despre starea hdd-ului la un moment dat, cum ar fi temperatura si statusul (sanatatea) acestuia, numarul de cicluri energetice efectuate, performanta si frecventa erorilor de citire si in plus, ofera si recomandari (in functie de erorile existente) pentru mentenanta (upgradarea coolerelor, efectuarea de backup-uri etc).

Informatiile despre datele SMART ale hard-diskurilor sunt afisate in sectiunea Errors/Damage, insa nu toate aceste date sunt corelate cu erori sau defecte ale acestora, mai ales daca statusul pentru hard-diskuri este OK. Insa informatiile oferite sunt corecte, iar utilizatorii ar trebui sa tina cont de acestea in cazul semnalarii unor probleme (cum ar fi erorile de citire care eventual duc la defectarea completa a hdd-urilor).

Download HDD Expert.

Nota: Compatibil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8/8.1

STEALTH SETTINGS – Check hard-drive health and performance with HDD Expert

Verifica sanatatea si performanta hard disk-ului cu HDD Expert

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.