Cum sa editam un document cu imagini si text in Word 2003

Foarte multi dintre noi au avut de elaborat o lucrare de prezentare in care trebuiau integrate si imagini in text. In cele ce urmeaza va prezentam etapele de urmat pentru a realiza o pagina cu text si imagini frumos integrate.

Pentru acest lucru tehnoredactam textul lucrarii dupa care selectam din tab-ul InsertPictureFrom file, imaginea pe care o avem salvata pe computer si dorim sa o integram in document.

stealth_2

Dupa ce am integrat imaginea in document va trebuie sa stabilim pozitia ei fata de text si dimensiunile acesteia. Acest lucru se realizeaza cu dublu click pe imagine Format Picture,  unde se pot defini dimensiunile imaginii, chenarul, pozitia fata de pagina si fata de text .

stealth_3

Modificarea dimensiunilor imaginii se poate face prin tragere cu mouse-ul de marginile marcate cu cerculete ale imaginii, pentru o mai usoara perspectiva privind orientarea pe pagina.

De asemenea o imaginii i se poate atasa un Hyperlink catre o alta pagina din document, catre E-mail sau catre un site cu mai multe informatii despre imagine, selectand optiunea Hyperlink cu click dreapta pe imagine.

stealth_4

Imaginile inserate in document vor fi intergrate in acesta ne mai fiind necesare fisierele originale ale acestora. Se recomanda ca acestea sa fie redimensionate la rezolutie mai mica, pentru a nu incarca documentul (cand sunt necesare zeci de imagini in document).

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Microsoft Office » Microsoft Office Word » Cum sa editam un document cu imagini si text in Word 2003
Leave a Comment