Cum sa editam un tabel in Word 2003

Fiecare dintre noi a avut macar odata nevoie sa faca un orar, sa elaboreze un program de lucru sau sa alinieze niste cuvinte pe linii si coloane. In cele ce urmeaza va prezentam etapele initiale necesare pentru a construi un tabel in .

Din Toolbar selectam tab-ul Insert table si selectam cu mouse-ul numarul de linii si coloane necesare, sau accesam  Table functia Insert Table.  

Dupa ce am selectat numarul de linii si coloane ale tabelului se poate introduce textul din tabel care poate fi aliniat atat pe orizontala (stanga, dreapta, centru), cat si pe verticala, fata de celula in care se afla acesta. Acest lucru se realizeaza ducand cursorul in partea din stanga jos a celulei pana cand cursorul de editare din word se transforma intr-o sageata neagra, atunci cu click dreapta accesam Cell Alignment, din care putem selecta pozitia textului fata de marginile celulei.

stealth_6

Daca mergem cu mouse-ul in stanga sus a tabelului va apare un cursor care va selecta tot tabelul si prin click dreapta se va deschide un meniu din care se poate stabili pozitia textului intregului tabel, se pot insera linii sau coloane noi, se pot uni doua sau mai multe celule intre ele sau se poate imparti tabelul in linii sau coloane egale ca marime.

stealth_7

Se pot introduce coloane si linii in tabel selectand cu mouse-ul deasupra coloanei sau in stanga liniei.

How to » Microsoft Office » Microsoft Office Word » Cum sa editam un tabel in Word 2003

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment