FTRTSVC.EXE in Task Manger (Disable Automatic Startup)

Cunoscut ca fiind un proces al software-urilor de la  France Telecom S.A,  prezenta procesului FTRTSVC.EXE (France Telecom Routing Table Service Component) in Task Manager nu ar trebui sa va sperie daca folositi un modem de internet mobil de la Orange. Fie ca folositi un modem ZTE MF 636DB HSUPA USB Modem, Huawei E870 HSUPA Card Express, USB Option Icon 451, ZTE MF330, Huawei E1552 Modem, Option ICON 515M, Card PC Novatel XU870 sau Hot-spot Wi-Fi Option Globesurfer X.1, dupa instalarea software-ului de conectare la Internet Mobile Orange, procesul FTRTSVC.EXE isi va face aparitia in lista de procese.

Ftrtsvc

Path (Windows 7)  : C:PROGRA~1COMMON~1France TelecomShared ModulesFTRTSVCFTRTSVC.exe

Procesul se lanseaza automat la pornirea Windows-ului, el fiind util in momentul in care folosim conexiunea de Internet prin Orange. Pentru cine are instalat software-ul de modem dar foloseste aceasta conexiune ca backup sau ca “internet de vacanta“, serviciul care lanseaza FTRTSVC.EXE poate fi setat sa porneasca numai atunci cand este nevoie de el.

FTRTSVC.EXE – Disable Automatic Startup

1. Acest executabil nu apare in lista de Startup a System Configuration (run > msconfig), asa ca va trebui sa-l localizam in Windows Services / Component Services. Mergem in bara de search din Start Menu si tastam “services” apoi apasam Enter sau click pe Component Services.

Component Services - Start Menu

2. In “Component Services” megem in partea stanga la Services (Local), apoi in lista care se deschide pe centrul panoului cautam serviciul “France Telecom Routing Table Service“. Selectam > click-dreapta & Properties.

Component Services - Control panel

3. In panoul procesului facem click pe butonul Stop pentru a opri procesul, apoi la Startup Type selectam “Manual”. Facem click pe Apply & OK.

startup manual services

La reponirea calculatorului acest serviciul nu va mai rula automat. Daca intampinati probleme la conectare atunci cand folositi un modem USB de la Orange, reveniti in Windows Services si porniti procesul. In mod normal el porneste automat cand deschidem software-ul de conectare prin modem  usb / card.
Daca acest proces apare fara ca dvs. sa aveti instalat vreun software de conexiune Internet Mobile pentru France Telecom, va recomandam sa faceti o scanare atenta a sistemului de operare, folosind un antivirus cu update-urile la zi.

FTRTSVC.exe is not a Windows system file. ftrtsvc.exe is a France Telecom Routing Table Service from France Telecom belonging to France Telecom Communications. ftrtsvc.exe is not a critical component.

Tutorialul a fost facut pe Windows 7 Ultimate 32-bit.

How to » Task Manager » FTRTSVC.EXE in Task Manger (Disable Automatic Startup)

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment