[Fix phpMyAdmin] The configuration file now needs a secret passphrase (blowfish_secret)

Indiferent ca este instalat phpMyAdmin pe un server Ubuntu, CentOS sau etc Fedora distributie, mesajul “The configuration file now needs a secret passphrase (blowfish_secret)” cu rosu din partea de jos a index-ului, da batai de cap. Mai ales atunci cand este configurat corect in “/etc/phpMyAdmin/config.inc.php“.
Desigur, calea ar putea sa varieze de la o configuratie la alta, insa pe CentOS 7 cu phpMyAdmin instalat via “yum” din “remi.repo“, fisierul de config va fi localizat in “/etc/phpMyAdmin/”.

Bun, sa vedem cum rezolvam “The configuration file now needs a secret passphrase (blowfish_secret)“, daca in config.inc.php avem prezenta linia:

$cfg['blowfish_secret'] = 'gNsWq$%#%$#%EDFSsffsegbVp6LCJw6w'; /* YOU MUST FILL IN THIS FOR COOKIE AUTH! */

Daca aceasta linie este prezenta si avem un “key” de peste 32 de caractere, mesajul cu rosu din phpMyAdmin ar trebui sa dispara.
In situatia in care nu s-a intamplat acest lucru, este bine sa stergeti cookies la browser si sa va delogati din phpMyAdmin. La urmatoarea autentificare, mesajul “The configuration file now needs a secret passphrase (blowfish_secret)” nu o sa mai fie prezent.
Cu toate aceasta sunt situatii in care este prezent nu din cauza configurarii gresite a fisierului config.inc.php, ci din cauza permisiunilor folderului in care acesta se afla.

Executati in terminal linia de comanda:

 chown -R root:<user web> /etc/phpMyAdmin/

Acum totul ar trebui sa fie ok. Daca folositi Apache, in loc de “user web”, setati “httpd”, “nginx” sau cum aveti user-ul procesului web pe server.

Am scris acest tips pentru ca m-am invartit mai bine de 2 ore prin tot config-ul phpMyAdmin, si tot nu scapam de mesajul: The configuration file now needs a secret passphrase (blowfish_secret). Dupa ce am rezolvat permisiunile / grupurile, a disparut.

How to » Linux » MySQL » [Fix phpMyAdmin] The configuration file now needs a secret passphrase (blowfish_secret)

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

5 thoughts on “[Fix phpMyAdmin] The configuration file now needs a secret passphrase (blowfish_secret)”

 1. Ich hatte in meiner vendor config (in /usr/share/phpmyadmin/libraries/vendor_config.php):

  define(‘CONFIG_DIR’, ‘/etc/phpmyadmin’);

  Hier fehlte der Backslash, also so:

  define(‘CONFIG_DIR’, ‘/etc/phpmyadmin/’);

  Danach klappte es auch mit dem Secret

  Reply

Leave a Comment