Cum putem recupera parola BitLocker si partitiile criptate cu BitLocker

BitLocker este poate cel mai util feature al Microsoft de la Windows Vista pana in ziua de azi, la Windows 10. Cu ajutorul BitLocker ne putem pastra datele in siguranta pe o partitie criptata, cu parola. Poate fi si solutia de protejare a fisierelor personale de pe un hard disk in fata virusilor de tip ransomware, insa poate fi si un dezastru in cazul in care uitam parola partitiei criptate cu BitLocker.

Cum putem recupera parola BitLocker si partitiile criptate cu BitLocker

Procesul de recuperare al parolei incepe inca de la momentul in care ne-am facut criptarea partitiei. Este foarte indicat, ca dupa criptare sa facem un backup al cheiei de recuperare parola. “Recovery key” este un sir compus din 48 de caractere unice, cu ajutorul caruia putem debloca partitia pentru care am uitat parola BitLocker.
Daca nu ati facut o copie de rezerva atunci cand ati activat BitLocker pentru o partitie, nu este o tragedie. Puteti face acest lucru urmand pasii de mai jos:

1. Mergeti in setarile BitLocker. “Manage BitLocker” din Control Panel.

2. Click pe optiunea: “Back up your recovery key”

3. Acum avem mai multe optiuni. Sa salvam codul de deblocare pe un USB flash drive, sa-l salvam undeva in calculator (nu este indicat), sa-l printam sau sa-l salvam in Microsoft Account (cea mai indicata solutie de backup)

Dupa ce salvati “recovery key” o puteti folosi in situatia in care ati uitat parola BitLocker.

Cum folosim BitLocker Recovery Key daca am uitat parola partitiei

In scenariul in care recovery key-ul a fost salvata in contul dvs. Microsoft, deblocarea unei partitii cu BitLocker pentru care ati uitat parola, este foarte simpla. Tot ce trebuie sa faceti, este sa accesati contul Microsoft Recovery Key : https://onedrive.live.com/RecoveryKey  si sa urmati pasii de autentificare pentru a ajunge la cheia de siguranta.

Copiem “Recovery key” si mergem la partitia criptata. Facem click pe partitie, iar in caseta de dialog in care ne este cerut sa introducem parola, facem click pe “Fewer options” si introducem “recovery key”.

Dupa acest pas, partitia va fi deblocata.

Cum putem recupera parola BitLocker si partitiile criptate cu BitLocker

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment