Cum putem folosi BitLocker fara Trusted Platform Module (TPM)

BitLocker este un feature introdus gratuit de pe sistemele de operare ,   Ultimate si Windows 7 Enterprise, pentru a proteja datele de pe hard-disk. Cu ajutorul BitLocker avem posibilitatea de a cripta (encryp hdd drive) atat partitia de sistem cat si partiile de date ale hard-disk-ului, insa pentru a face acest lucru avem nevoie de Trusted Platform Module (TPM). Nu toate calculatoarele / laptop-urile au acest TPM intergrat, iar atunci cand dorim sa activam BitLocker pentru o partitie, ne apare mesajul :

tpm A compatible Trusted Platform Module (TPM) Security Device must be present on this computer, but a TPM was not found. Please contact your system administrator to enable BitLocker.

Cum putem folosi BitLocker daca nu avem Trusted Platform Module (TPM).

1. Deschidem Local Group Policy Editor. (run – gpedit.msc sau tastam “gpedit.msc” in Search programs and files (Start Menu))

gpedit

2. In Local Policy Group mergem la Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Bit Locker Drive Encryption > Operating System Drives si facem click-dreapta & Edit (sau dublu-click) pe Require additional authentication at startup.

Local Computer Policy

 

 

 

3. Bifam “Enable” in fata la Require additional authentication at startup si ne asiguram ca este bifata si casuta de la Allow BitLocker without a compatible TPM.

BitLocker on a computer without a TPM

4. Apply & OK & Restart computer.

Cum putem folosi BitLocker fara Trusted Platform Module (TPM)

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment