Cum dezactivam transparenta Dock, Menu Bar si a Folderelor / Finder pe macOS

Efectele de transparenta de pe sistemul macOS sunt frumoase si atragatoare, insa de multe ori acestea ne distrag atentia, iar in plus de asta, orice efect grafic / vizual consuma resurse in plus. Memorie si CPU.
Este vorba despre transparenta sidebar-ului si a toolbar-ului din Finder, a Dock si Menu bar. Daca pe Dock si Menu bar, transparenta nu prea ne deranjeaza, atunci cand facem scroll intr-un folder cu multe fisiere, rularea acestora in transparenta pe toolbar devine suparatoare.

Din fericire nu trebuie sa fim experti in macOS daca dorim sa dezactivam acest efect de transparenta.

Cum putem sa dezactivam efectul de transparenta din Finder, Dock si Menu Bar pe macOS

Deschidem “System Preferences“, apoi mergem la “Accessibility“.

In “Accessibility” bifam optiunea “Reduce Transparency“.

Odata cu bifarea acestei optiuni, toate efectele de transparenta de pe macOS au fost dezactivate.

Tot din setarile de Accesibilitate aveti optiuni de inversare culori sau de trecere a display-ului in alb-negru (nu stiu de ce ar face cineva aceste lucruri), schimbare contrast )nu recomandam), dezactivarea efectelor motion (atunci cand inchidem / deschidem un folder sau o aplicatie) si posibilitatea de marire cursor mouse.

Cum dezactivam transparenta Dock, Menu Bar si a Folderelor / Finder pe macOS

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment